Blankenberge zoekt partner voor organisatie kinderopvang

© WK
Redactie KW

‘t Loavertje blijft dan toch ook beschikbaar als buitenschoolse kinderopvang. Ongeruste ouders hielden daarvoor een paar weken geleden nog een stil protest in de gemeenteraad.

“Gezinnen staan in ons beleid centraal en we laten hen uiteraard ook op het vlak van buitenschoolse kinderopvang niet in de kou staan. We gaan op zoek naar een kwalitatieve partner om de handen in elkaar te slaan“, zegt schepen van Kinderopvang Nadia Cloetens (N-VA). Momenteel is er in Blankenberge een schrijnend tekort aan opvang voor baby’s en peuters. Eerder werd door het stadsbestuur al gecommuniceerd dat er zowel in kinderdagverblijf ‘t Schelpje als in het gebouw van IBO ‘t Loavertje plaatsen bij zouden komen. De intentie om de buitenschoolse opvang door de scholen te laten organiseren, bleek niet haalbaar.

“Zij lieten weten het volledige aanbod niet te kunnen overnemen. Vandaar de beslissing om het gebouw van IBO ‘t Loavertje niet alleen ter beschikking te stellen voor de groepsopvang voor baby’s en peuters, maar eveneens op die locatie de buitenschoolse opvang te laten organiseren”, aldus schepen Cloetens. Het stadsbestuur is nu ook bereid om daarbij zowel materiële en financiële als inhoudelijke ondersteuning te bieden, en gaat op zoek naar een partner om met ingang van 1 september de buitenschoolse opvang over te nemen. “Voor de kinderopvang, 0 tot 3 jaar, is de verwachte startdatum 1 maart 2020“, besluit schepen Nadia Cloetens.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier