Bezoek koningin Mathilde wordt sluitstuk verjaardag Hotel- en Toerismeschool Spermalie

10/10/17 om 08:53 - Bijgewerkt om 08:51

De koningin komt volgende week dinsdag langs voor een uitgebreid bezoek.

Bezoek koningin Mathilde wordt sluitstuk verjaardag Hotel- en Toerismeschool Spermalie

© BELGA

2017 is een feestjaar voor Hotel- en Toerismeschool Spermalie, want de school viert haar 65-jarig bestaan. In dit kader werden al tal van activiteiten georganiseerd. Het sluitstuk wordt het bezoek van Koningin Mathilde aan de school op dinsdag 17 oktober. Met dit bezoek is het de 3de Belgische Koningin op rij die de school ontvangt. In 1984 mocht Spermalie al koningin Fabiola verwelkomen, in 1999 was koningin Paola aan de beurt en nu dus onze huidige koningin Mathilde.

Hotel- en Toerismeschool Spermalie heeft een nauwe band met het koningshuis. Heel wat oud-leerlingen vervullen of vervulden ooit een job op het paleis, maar de school staat ook vaak in voor recepties en staatsbanketten (voor hoge gasten en koninklijke hoofden) die op het Paleis worden georganiseerd. Zo mocht de school o.a. ook in 1999 het huwelijk verzorgen van de toenmalige Jonkvrouw Mathilde met Kroonprins Filip.

De koningin zal er dinsdag 17 oktober de verschillende praktijkruimtes bezoeken, maar ook de moestuin en het Teaching Hotel. Ook gouverneur Carl Decaluwé en minister Hilde Crevits

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!