Bewegingsschool Moorsele gaat in mei opnieuw van start

Benny Werbrouck, Christ Demset, Angelo Room, Jethro Trappeniers, Nathalie Bouckaert
Redactie KW

Kinderen aan het bewegen krijgen, het lijkt wel de uitdaging van de eeuw te zijn geworden. Dankzij de bewegingsschool Moorsele, een initiatief van vijf Moorselenaars, wordt die uitdaging misschien wel wat eenvoudiger aan te gaan.

Door Christophe Lefebvre

Echt nieuw is de bewegingsschool niet, het idee rijpt al sinds vorig jaar, toen het nog onder Roeselaarse vleugels werd georganiseerd. Dit jaar staat het Moorseelse initiatief op eigen benen en de dynamiek druipt ervan af.

De bewegingsschool is een samenwerking tussen KSV Moorsele, Basketteam United, Karateclub Okinawa en Damesvolleybal Moorsele“, vertelt Angelo Room, die KSV binnen de werking vertegenwoordigt. Hij is blij mee aan de wieg van dit concept te kunnen staan.

Leukste uit de sporten

Kinderen speelden vroeger buiten, gingen ravotten en waren constant in de weer. Het zorgde niet alleen voor een gezonde vermoeidheid, maar ook hun fijne motoriek werd op die manier gestimuleerd. Tegenwoordig merken we dat kinderen steeds meer in een soort cocon leven, waar bewegen niet altijd centraal staat. Met de Bewegingsschool willen hier voor een ommekeer zorgen.”

De invloeden van de verschillende sporttakken zijn nooit ver weg. “Met de bewegingsschool willen we geen voetballers, volleyballers, karateka’s of basketters gaan kweken“, gaat Angelo verder. “De school is specifiek gericht op kinderen van 2.5 tot 6 jaar. Natuurlijk zijn bepaalde bewegingen en spelletjes afgeleid van onze eigen disciplines, maar we proberen het beste en vooral leukste uit alle sporten naar voren te brengen. Als het leuk is, gaan kinderen ook automatisch proberen om hun grenzen te verleggen en dat is net wat we proberen te bereiken”.

De school voorziet ook een specifieke plaats voor de ouders in het verhaal. “De band tussen ouders en kind is zowat het sterkste wat er bestaat. Daarom moet iedere deelnemer hier aanwezig zijn met mama, papa, opa of oma. Het parcours wordt dan ook zij aan zij afgelegd, want het is die ouderlijke figuur die voor een boost in het zelfvertrouwen gaat zorgen.”

“Wanneer de kindjes iets niet durven, dan zal de aanwezigheid van mama of papa misschien dat extra duwtje in de rug zijn. Ook voor de ouders wordt het een leuke belevenis want geef nu toe, wat meer tijd met onze kroost, dromen we daar niet allemaal van?” De bewegingsschool start met lessenreeksen vanaf zondag 5 mei. De lessen vinden plaats in de sporthal van Moorsele.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier