Betonnen skatepark rijst op in Kooigem

Rechtstaand v.l.n.r. Bob Zevenbergen, Emmeline Demuynck, Theo Matisse, Paul Verbraak en schepen Bert Herrewyn. Vooraan Pieter Possenier en Stan Postmus. © EDB
Redactie KW

Op het Kooigemse Pleintje begonnen vorige week de werken voor een nieuw skatepark. Na enkele inspraaktrajecten bleek dat de Kooigemse jeugd er een duurzamer skatepark wou. Ze willen ook nog wat beweegruimte.

“In Kooigem werd zoals in andere deelgemeenten gekozen voor een betonnen skatepark, omdat dit duurzamer en onderhoudsarmer is dan wat er nu was”, begint schepen van Kinderen en Jongeren Bert Herrewyn. “Er is ook geen holle klankkast die voor geluidshinder kan zorgen. Er werd in Kooigem wel gekozen voor hogere toestellen omdat daar meer steppers en BMX’ers wonen.”

Op de achterzijde van de skateramp komt een klimwand met een graffititekening. Vrijwilligers braken eerder al het oude skatepark af en kuisten de site op. De firma Concrete Matters van skater Stan Postmus startte vorige week en zal 30 dagen werken aan het skatepark. Alles wordt ter plaatse opgebouwd en op maat in beton gegoten. Het budget voor het skatepark bedraagt 50.000 euro.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier