Bestuursleden Jeugdraad Ieper zetten stap naar politiek

27/04/18 om 11:07 - Bijgewerkt om 11:07

Dille Breemeersch (19) is de nieuwe ondervoorzitster van Jeugdraad Ieper. Ze volgt Sara Descamps op. Ook penningmeester Jonas Vandecasteele neemt afscheid. Ze hebben allebei politieke ambities.

Voor Jonas Vandecasteele vloeide de Jeugdraad voort uit zijn engagement binnen de jeugdbeweging. "Ik was jarenlang actief bij Chiro Zillebeke", vertelt Jonas (26), die sinds twee jaar van Zillebeke naar de Surmont de Volsberghestraat in Ieper verhuisd is. De sales manager bij broeierij Lafaut in Beselare neemt na drie jaar afscheid van de Jeugdraad. "Het jeugdbeleid in Ieper fascineerde me altijd al en daarom wilde ik me voor de jongeren inzetten via de Jeugdraad. Toen ik erbij kwam zat de raad in het slop. Met het aantrekken van nieuwe leden klommen we uit het dal en kregen we de Jeugdraad opnieuw op de rails. Twee jaar geleden volgden er verkiezingen en ontwikkelden we een nieuwe structuur met onder- en bovenbouw. Het bestuur bestond uit een voorzitter, ondervoorzitter, penningmeester en secretaris. We zorgd...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!