Beerbro’s aan de haal met overwinning op tweede Ieperse Beerpongkampioenschap

De winnaars met van link naar rechts: Yosri Lemaire, Lou Cherchye en Stijn Van Bruwaene © AP
Redactie KW

Na een zinderende finale tussen de Beerbro’s en Beerkong kroonde eerstgenoemde zich tot Iepers beerpongkampioen. Tijdens de match stonden twee broers uit het gezin Van Bruwaene tegenover elkaar. Titelverdediger 2 Guys 10 Cups greep naast de medailles en werd vierde.

Het Beerpongtornooi zat deze keer in een Oktoberfestjasje. De meeste deelnemers waren dan ook verkleed in traditionele Duitse klederdracht zoals lederhosen of dirndls. De formule was nog steeds dezelfde: 32 teams in acht poules van vier en daarna de beste zestien in een knock-outfase voor de winst in zaal De Klepper.

Veni, vidi, vici

De vorige winnaars 2 Guys 10 Cups moesten de duimen leggen in een spannende halve finale tegen Beerkong. Beerkong bestaande uit Julien Candaele, Romaric Capoen en Michiel Van Bruwaene, nam het in de finale op tegen Beerbro’s ofwel Lou Cherchye, Yosri Lemaire en Stijn Van Bruwaene. Een broederstrijd dus in de finale van het tornooi. Daarin toonde de Beerbro’s zich net iets koelbloediger en gingen ze met de felbegeerde beker aan de haal.

“We hadden een spannende match verwacht, maar het ging verbazend vlot”, liet Stijn Van Bruwaene optekenen. “Ik dacht mijn broer er wat van kon, maar ik heb hem toch wat overklast. We hebben ons motto ‘veni, vidi, vici’ waargemaakt.”

De ontgoocheling bij Beerkong was groot, maar ze brachten na de zinderende eindstrijd toch de gelukwensen over richting hun tegenstander. Ook beste vrouwelijke team sleepte een trofee in de wacht. Dat team bestond uit Bieke Verhaeghe, Britt Cailliau en Liesbeth De Ruddere.

(AP)

De finalisten Beerbro's en Beerkong met supporter Simon Hollebeke
De finalisten Beerbro’s en Beerkong met supporter Simon Hollebeke© AP

Het beste vrouwelijke team met Bieke Verhaeghe, Britt Cailliau en Liesbeth De Ruddere sleepte ook een trofee in de wacht
Het beste vrouwelijke team met Bieke Verhaeghe, Britt Cailliau en Liesbeth De Ruddere sleepte ook een trofee in de wacht© AP

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier