Bednet helpt Wout uit Zedelgem les volgen: klasgenoten komen in pyjama naar school

De klasgenoten van Wout gingen op de Nationale Pyjamadag samen op de foto met Wout. © (foto Coghe)

Scholen over heel Vlaanderen hebben deelgenomen aan de Nationale Pyjamadag. Dat deden ze uit solidariteit met kinderen die de les volgen via Bednet. Ook de leerlingen en leerkrachten van middenschool Spes Nostra kwamen in pyjama naar school. “Om Wout, een leerling van onze school, een hart onder de riem te steken”, aldus directeur Stefaan Vanhollebeke die uiteraard ook in pyjama naar school kwam.

Dankzij Bednet kunnen langdurig zieke kinderen en tienermoeders via synchroon internetonderwijs mee de lessen volgen in de klas. In 2018 bereikte Bednet ruim 1.000 kinderen, een daarvan is Wout David uit het tweede middelbaar mechanica-elektriciteit aan middenschool Spes Nostra.

Wout is de zoon van Ann Geirnaert en Koert David uit de Leliestraat in Zedelgem. Eind november 2018 werd bij Wout de ziekte van Hodgkin vastgesteld, ook wel lymfeklierkanker genoemd. De behandeling startte vrijwel meteen op, maar Wout kon enkele maanden niet meer naar school. Toch is hij in staat om de lessen te volgen dankzij Bednet. Via een camera die geïnstalleerd is in zijn klas kan hij de lessen volgen. En zijn klasgenoten in het oog houden.

Isolement doorbreken

Maar Bednet is meer dan alleen een dankbaar middel voor zieke kinderen om de lessen te volgen en om de leerstof bij te kunnen houden. “Minstens even belangrijk is het sociale isolement dat zo doorbroken wordt. Er blijft contact met de klasgenoten en met de school. Bovendien kan Wout dankzij Bednet ook een zekere structuur aanhouden. Hij volgt dagelijks de lessen als hij zich goed voelt. Dat is perfect mogelijk hier thuis. Alle apparatuur wordt voorzien door Bednet. Een goeie internetverbinding is wel een must”, begint mama Ann.

Als alles volgens plan verloopt, gaat Wout na de paasvakantie opnieuw aansluiten bij zijn klasgenoten op school. “Wout is volop aan het herstellen van de behandelingen die hij kreeg in het universitair ziekenhuis van Gent.”

“Danzkij Bednet heeft Wout geen grote achterstand opgelopen, kon hij zijn hoofdvakken meedoen tijdens de examens en kan hij na de paasvakantie gewoon weer aansluiten in zijn klas.”

Via Bednet is er wel contact met de klasgenoten, maar Wout zal toch heel blij zijn als hij weer fysiek aanwezig kan zijn in de klas. “Hij kijkt er naar uit. Zeker als er iets gebeurt in de klas. Als de directeur bijvoorbeeld eens in de klas moet komen na een voorvalletje vindt hij het jammer dat hij er niet bij is. Dat zijn toch dingen die je liever in levende lijve meemaakt hé”, besluit mama Ann met een knipoog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier