Basisschool Vekba in Aartrijke omgedoopt naar de Fonkel

Redactie KW

Het schoolfeest op zondag 24 juni wordt dan de officiële babyborrel van de Fonkel.

De Vrije Eigentijdse Katholieke Basisschool Aartrijke – kortweg Vekba – wordt omgedoopt naar de Fonkel. Dat werd zopas bekend gemaakt aan de leerlingen en hun ouders.

De nieuwe naam werd aangekondigd met een mooie ceremonie, de leerkrachten hadden daarvoor zelfs hun beste plunje aangetrokken. Alle kinderen en heel wat (groot)ouders zaten in volle spanning te wachten op de nieuwe naam, waarvan pas gisteren werd aangekondigd dat die vandaag bekend zou worden gemaakt. “Het was ons plan om pas met de nieuwe naam naar buiten te komen op het schoolfeest, maar we konden niet meer wachten“, zegt directeur Marjolijn Roets trots. “We hadden een ideeënbusje geplaatst op school en daarin konden ouders en kinderen een naam posten. Ook het team dacht mee over de nieuwe naam. Uiteindelijk hebben we een selectie gemaakt uit alle ideeën en behielden we de namen die pasten bij onze nieuwe schoolvisie. Daaruit hebben we dan gekozen voor de Fonkel. Onze nieuwe missie luidt naar een citaat van schrijver Roald Dahl: Blijf met fonkelende ogen om je heen kijken, want daar waar je ‘t het minst verwacht zitten de prachtigste schatten verborgen.”

De naam werd nu al bekend gemaakt, maar officieel blijft de school nog Vekba heten tot op het einde van het schooljaar. “Het schoolfeest op zondag 24 juni wordt meteen ook de babyborrel van de Fonkel. Dan zullen we ook ons nieuwe logo en de nieuwe website voorstellen.”

Prachtige fonkel in de ogen

Marjolijn Roets is de nieuwe directeur van de Vekba – straks de Fonkel dus – sinds dit schooljaar. Ze laat een nieuwe wind waaien door de school en een nieuwe naam past daarbij. “Als directeur ben ik bijzonder trots op al onze leerkrachten voor het vele werk die zij dagelijks verzetten om ervoor te zorgen dat de kinderen graag naar school komen. Maar ik ben ook bijzonder trots op alle kinderen en ik hoop – maar ben er eigenlijk zeker van – dat ik bij ieder van hen heel dikwijls een prachtige fonkel in de ogen zal zien”, besluit de directrice.

(BC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier