Aurélie en Eva winnen Junior Journalistwedstrijd in Elverdinge en Boezinge

OS foto 2 : Boezinge - De winnaars poseren met hun boekenpakket samen met de organisatoren van het Davidsfonds en de basisschool : v.l.n.r. vooraan: Anny Carpentier, Louis Gheysen, Eva Creus, Edith Carpentier, 2de rij: Nicole Decrock, Roos Dejonghe, Stefaan Phlypo, Corinne Vervenne, Maaike Clauw, Lena Sticker, Dedrie, Noël Dewulf, Giovanni Tommeleyn. (Foto RLa)
Redactie KW

De Junior Journalist-wedstrijd – de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren in Vlaanderen – is elk jaar een van de hoogtepunten in tientallen afdelingen van het Davidsfonds. Het thema van de editie 2017-2018 was vriendschap. Ook de basisscholen van Elverdinge en Boezinge namen deel.

De Junior Journalist-wedstrijd van het Davidsfonds is een creatieve schrijfwedstrijd voor kinderen en jongeren. Voor het schooljaar 2017-2018 stond de wedstrijd in het teken van het thema ‘vriendschap’. De leerlingen werden uitgedaagd om rond dat onderwerp een straffe creatieve tekst, een opiniestuk of een eigenzinnig fantasieverhaal neer te pennen. In de Molenzaal van OC Den Elver mocht Aurélie Vandenbroucke haar eigen verhaal voorlezen: een stukje over een Syrische jongen die zijn ouders in de oorlog had verloren en een nieuwe thuis zocht in Nederland, waar hij geconfronteerd werd met vriendschap én jaloezie. ‘Alles komt tenslotte goed, want vriendschap verslaat alles’, schreef Aurélie.

Maximumscore

“De vijfkoppige jury gaf het opstel de maximumscore van 15 op 15. Heel uitzonderlijk, temeer omdat Aurélie nog maar in het vijfde leerjaar zit en ook de zesde klas aan de wedstrijd deelnam”, aldus Dominik Vandendriessche van het Davidsfonds.

“Aurélie leest of schrijft eigenlijk niet zo veel”, zeggen mama Liesbet Deraedt en papa Geert, die in de Steenstraat wonen. “Ze verslindt wel alle strips van Jommeke! Aurélie is een hulpvaardig en eerder schuchter meisje, maar af en toe komt ze als losbol uit de hoek. Met haar broer Mathisse (13) heeft ze een bijzondere relatie: het ene moment zijn ze kat en hond, het andere moment kunnen ze elkaar niet loslaten.”

Bonkende hartjes

“Ik volg muziekschool- ik speel hobo – en ik ben lid van de jeugdharmonie van Sint-Cecilia. Wat ik later wil worden? Geen idee, maar ik heb nog alle tijd om daarover na te denken”, lacht de jonge winnares.

In Boezinge vond de prijsuitreiking van de Junior Journalist-wedstrijd plaats in de refter van de basisschool. Grote winnares daar was Eva Creus (12). Louis Gheysens (10) werd tweede en won de wedstrijd van het vijfde leerjaar. Eva woont samen met broers Guust (7) en Emiel (13), papa Andy en mama Katrien George aan de Diksmuidseweg. “Ik speel hockey bij de Westhoek Wildcats, ik volg piano en notenleer aan de muziekacademie en ben lid van jeugdvereniging Boe! Later zou ik graag iets met kinderen doen”, vertelt ze. Eva schreef een lang verhaal over twee bonkende hartjes op de vlucht. “Twee vriendinnen worden in een Afrikaans land van elkaar gescheiden na een ontvoering door een rijke investeerder, die wraak wil nemen op de arme dorpsbewoners. Op het einde vinden ze elkaar terug en sluiten ze eeuwige vriendschap”, vat Eva haar verhaal samen.

Louis Gheysens kreeg een boekenpakket cadeau. Hij woont met mama Marieke Danneels en papa Miguel, broer Emiel (12) en zus Elise (7) langs de Pilkemseweg. “Mijn hobby’s zijn voetballen en zwemmen”, aldus Louis. (RLa)

OS foto 1 : Elverdinge - Aurélie Vandenbroucke poseert vooraan met haar ouders Liesbet Deraedt en Geert en broer Mathisse met de bestuursleden v.l.n.r. Freddy Baes, Marc Vandewynckel, Gerdy Knockaert, Gerda Carpentier, Dominik Vandendriessche, Lieve Campforts en jeugdauteur Maaike Monkerhey uit Wijtschate die kwam voorlezen uit haar boek 'Niet omkijken, Camille' een op ware feiten gebaseerd verhaal van een 12-jarig meisje uit Wijtschate. (Foto RLa)
OS foto 1 : Elverdinge – Aurélie Vandenbroucke poseert vooraan met haar ouders Liesbet Deraedt en Geert en broer Mathisse met de bestuursleden v.l.n.r. Freddy Baes, Marc Vandewynckel, Gerdy Knockaert, Gerda Carpentier, Dominik Vandendriessche, Lieve Campforts en jeugdauteur Maaike Monkerhey uit Wijtschate die kwam voorlezen uit haar boek ‘Niet omkijken, Camille’ een op ware feiten gebaseerd verhaal van een 12-jarig meisje uit Wijtschate. (Foto RLa)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier