Athena Campus Heule opent eigen Vikingbos

Op de foto aan de ingang van het nieuwe Vikingbos herkennen we technisch adviseur Geert Blomme, directeur Wouter Van Hoorne, Pascal Wanseele en Dimpsey Vanpraet en personeelsverantwoordelijke Charlotte De Buysere. © GF
Redactie KW

Een groot stuk onontgonnen natuur dicht bij de schoolgebouwen omtoveren tot een eigne plekje. Dat was het opzet van Athena Campus Heule voor hun Vikingbos.

Samen met Aktractie realiseerde de school er een educatieve groene parel die plaats biedt aan een open bosklas, een bloemenweide, een speelzone, moestuintjes en een plekje voor bijen. Bij de ingang van het Vikingbos is een kippenren waar Thelma, Louise, Bonnie en Clyde dagelijks voor kakelverse eieren zorgen.

In het bos wil men ook een aantal bedreigde dieren een onderkomen bieden. Denk maar aan de egel, de eikelmuis, groene specht, bijen en vlinders. Daarnast hangt er in de open bosklas een uilenbak voor de steenuil en haar jong. De school hoopt dat het gezinnetje zich zal nestelen in hun nieuwe woonst.

Het is de bedoeling om de jeugd opnieuw in contact te brengen met de natuur. “We koppelen talrijke activiteiten aan dit project zoals het bouwen van vogelnestkastjes en insectenhotels”, stelt directeur Wouter Van Hoorne. “Het domein is vrij toegankelijk en ook de buren mogen gebruik maken van de moestuintjes.” (CHH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier