Assebroekse leerlingen ontvangen diploma fietsexamen

De leerlingen van het zesde jaar van Olva Steenbrugge haalden allemaal een gouden diploma. © SR
Redactie KW

De leerlingen van het zesde leerjaar werden in mei door tien observatoren gecontroleerd. In totaal slaagde 85 procent van de leerlingen voor het fietsexamen.

In totaal namen 185 leerlingen deel aan het examen. Tien observatoren stonden op verschillende verkeerspunten en aanschouwden het verkeersgedrag van de leerlingen. In totaal slaagde 85 procent van de leerlingen voor het fietsexamen.

Gouden diploma

De leerlingen van het zesde jaar van Olva Steenbrugge haalden allemaal een gouden diploma. Volgens de Brugse schepen van Onderwijs Pablo Annys, die samen met zijn schepencollega van Sport Dolores David de diploma’s ging uitreiken op school, waren de meest voorkomende fouten het niet uitsteken van de hand voor het maken van een afslaande beweging en het niet achterom kijken bij het maken van een afslaande beweging.

Alle leerlingen krijgen een diploma mee naar huis. Wie niet slaagde, krijgt de raad om komende vakantie nog wat te oefenen met de fiets. Van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde kregen alle leerlingen een gratis ticket voor een pretpark en een fluorescerende band om rond de boekentas of rugzak aan te brengen. (SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier