Alyssa Craenhals wint Brugse editie van Junior Journalist

Davidsfonds zette de beste jonge schrijvers in de bloemetjes. © foto PM
Redactie KW

Alyssa Craenhals uit het zesde leerjaar van basisschool De Stempel kroonde zich tot Brugse Junior Journalist. Zij schreef het mooiste opstel. Met de opstelwedstrijd gaat Davidsfonds Sint-Pieters elke jaar op zoek naar jong schrijftalent.

Nadat jeugdschrijfster Katrien Vandewoude in bibliotheek De Dijk de deelnemers aan de wedstrijd vertelde over schrijven en hoe je dat aanpakt, werden de winnaars bekend gemaakt van de jaarlijkse opstelwedstrijd. Eén voor één werden de beste schrijvers vermeld, waarbij Denniz Reynaert en Kato Roels lang op hun naam moesten wachten. Zij waren dan ook derde en tweede, maar het was Alyssa Craenhals die met de hoofdprijs ging lopen. Katrien Vandewoude las het ontroerende verhaal voor dat Alyssa schreef over een meisje dat dol is op de muziek van Michael Jackson.

“Natuurlijk verzon ik het verhaal omdat ik zelf fan ben van Michael Jackson!”, vertelt Alyssa, die in de Sint-Pietersnoordstraat woont. “Het is de eerste keer dat ik iets schrijf voor zo’n wedstrijd, maar misschien ga ik nu wel eens vaker opstellen schrijven!”

Op zondag 28 april krijgt Alyssa de kans krijgt om deel te nemen aan de provinciale finale van Junior Journalist.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier