90-jarige KSA Ten Rode gaat drie dagen uit de bol

De KSA-groep met de affiches voor het komende weekend. (Foto PH)
Redactie KW

KSA Ten Rode blaast 90 kaarsjes uit én dat wil de leiding niet onopgemerkt voorbij laten gaan. In een tent achter sportcomplex De Valkaart organiseert men van vrijdag 14 tot zondag 16 september een groot activiteitenweekend. “De buitenwereld mag weten dat wij 90 jaar worden”, vertelt een enthousiaste Hannah Van Eenoo. Zij neemt vanaf dan ook de taak van bondsleidster op zich.

“Op vrijdag 14 september om 18 uur starten we met een receptie en een woordje van de burgemeester, proost Luc Deschodt en onze nieuwe hoofdleidster”, schetst coördinator Daan Rosseel het verloop van het feestweekend.

“Daarna volgen er een barbecue à volonte. en een heuse tombola. Later op de avond kan men genieten van de reünie van ASK, de bekende KSA-band van Daan Sneppe, Wietse Scheyving en Sam Van De Caveye. Na 10 jaar staan zij te popelen om nog eens op te treden. Ook andere leiders zullen het beste van zichzelf geven bij het coveren van enkele 90’s klassiekers”.

“Op zaterdag 15 september houden we ter gelegenheid van onze jaarlijkse startdag, een kindernamiddag voor jong en oud. Voor de 12-plussers voorzien we een ‘Zweedse omloop’ waarbij avontuur en veel modder verzekerd zijn. De ouders en sympathisanten kunnen zich ondertussen installeren in onze gezellige KSA90 bar. ‘s Avonds verwelkomen we vanaf 21.30 uur alle jeugd uit Oostkamp en omstreken voor onze alombekende ‘Check your butt’-fuif, maar deze keer in een XL versie. Tickets zijn in VVK bij de leiding of in café Bras te Brugge te verkrijgen aan 6 euro. De dag zelf betaalt men 8 euro. Van 22 tot 23 uur is er ‘Happy hour’.”

Nieuwe bondsleider

Op de derde en laatste dag van het feestweekend organiseren we een Urban Trail. Alleen of in groep, al sprintend of al stappend, kan men een van onze routes volgen door de bekendste gebouwen van onze gemeente. Onderweg zorgen wij voor entertainment en plezier. Alle deelnemers en supporters zijn welkom vanaf 11.30 uur. Voor 8 euro heeft men de keuze tussen een tocht van 5 km (minirun) of 10 km (KSA90run). Start om 12.30 uur. Naast de randanimatie in de feesttent voorzien we nog een springkasteel, eetstandjes, een KSA 90bar, een streepje muziek en voor de zoetebekken zijn er verse oliebollen.”

Hannah Van Eenoo (22) wordt vanaf de feestelijke startdag de nieuwe hoofdleidster. Vorig jaar waren er 370 leden ingeschreven en gingen er 327 mee op kamp. Dit jaar zijn er precies 45 leiders die elke zaterdag van 14 tot 16.15 uur klaar staan om via bos-, plein-, dorpsspelen en dagtochten de ‘gasten’ te entertainen in openlucht. “We zijn een heel sterke KSA met een groot aantal leden. We komen heel goed overeen”, steekt Hannah van wal.

“We draaien al enkele jaren op volle toeren en we willen dat zo houden. Via huisbezoeken en een infoavond betrekken we de ouders heel nauw bij onze werking. We zetten heel sterk in op de vorming van nieuwe leiding, waarvan wij een sterk engagement verwachten. We willen dat de ouders, met heel veel vertrouwen, hun kinderen bij ervaren en plezante leiding achterlaten. Onze proost Luc Deschodt laat ons nadenken over de essentie van vriendschap en de K in KSA. Het zomerkamp voor onze kabouters (1ste en 2de lj.), pagadders (3de en 4de lj.) en jongknapen (5de en 6de lj.) is natuurlijk het hoogtepunt. Om de vijf jaar gaan we op bondskamp met alle groepen samen. Maar nu tellen we af naar ons super feestweekend”, besluit Hannah Van Eenoo. Inschrijven voor barbecue en run kan via 90jaarksa-oostkamp.be (PH)