Nieuwe sociale woonbuurt in Assebroek

Stefan Vankerkhoven

Vanavond worden in het parochiaal centrum van Steenbrugge de plannen toegelicht voor de bouw van 36 nieuwe sociale woningen in de Oude Kortrijkstraat in Assebroek én voor de heraanleg van het voorplein van de TIR tot groene, publieke ruimte.

De Brugse schepen Franky Demon (CD&V) is tevens voorzitter van de Brugse Maatschappij voor Huisvesting. Hij heeft een bouwvergunning aangevraagd voor de bouw van 36 sociale huurwoningen op de terreinen van de voormalige schietstand TIR langs de Baron Ruzetelaan en de Oude Kortrijkstraat.

De site wordt een nieuwe woonbuurt in Assebroek, want momentel worden er al 48 sociale huurappartementen afgewerkt. “Die zullen bewoond worden vanaf het najaar van 2019. Het gaat om flats met één of twee slaapkamers voor alleenstaanden of koppels. De tweede fase van het project Den Tir, die nog vergund moet worden, behelst 36 grotere woongelegenheden met meer slaapkamers voor gezinnen met kinderen.”

Na afloop van deze bouwwerken begin 2021 zullen het voorplein en het autovrije binnenterrein worden heraangelegd. “Het voorplein nabij café Pistolet wordt een multifunctionele ruimte met groen karakter, maar ook met plaats voor verpozing, ontmoeting en evenementen vlakbij het Sint-Trudoledeken. Er komen veilige fiets- en wandelverbindingen, maar ook parkeerplaatsen voor 15 auto’s. Het autoverkeer zal vertraagd worden door een knik in de strat over het plein”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open VLD).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier