Niels Vermeersch uit Hooglede staat als groothertog aan het hoofd van zijn eigen micronatie Flandrensis

15/06/12 om 14:01 - Bijgewerkt om 14:01

Bron: Kw

In het dagelijks leven is Niels Vermeersch bediende bij de gemeente Zonnebeke, eens de dagtaak erop zit neemt hij de titel van groothertog aan. Vier jaar geleden stichtte hij immers de micronatie het Groothertogdom Flandrensis. Deze natie telt op vandaag 90 leden van wie een groot deel uit de regio Roeselare. "We zijn een land zoals vele andere. Het enige verschil is dat we internationaal juridisch niet erkend worden", vertelt Niels Vermeersch.

Voor alle duidelijkheid: de 24-jarige Niels Vermeersch uit Hooglede is geen fantast die samen met enkele vrienden koninkrijkje speelt. Hetgeen hij doet is puur een hobby. "Een micronatie is een land zoals alle andere maar dat internationaal juridisch niet erkend wordt. Micronaties handelen wel net als echte landen met identiteitskaarten, munteenheid, nationale symbolen, verkiezingen, grondwet, diplomatieke relaties ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!