Yana uit Roeselare binnenkort in Say yes to the dress

Tuur ging enkele maanden geleden op zijn knie voor Yana, zij zei natuurlijk 'ja'. (Foto Frank)
Redactie KW

De organisatrice van de Batjesprinses-verkiezing, Yana Parmentier-Leman (28) trouwt in 2020 met haar grote liefde, maar was nog op zoek naar dé jurk van haar dromen. Die zoektocht kan iedereen op TLC volgen via de Benelux-versie van ‘Say yes to the dress’.

Yana en haar verloofde Tuur Vanaudenaerde (28) zijn helemaal klaar om de grote sprong te wagen. “Ik heb hem leren kennen via het werk van mijn moeder”, vertelt Yana, die tegenwoordig als verkoopster in Brugge werkt. “De vonk is quasi direct overgesprongen. In het begin hebben we veel gesms’t en enkele romantische etentjes later was er geen houden meer aan. Vooral bistro Le Nord heeft voor ons een speciale betekenis. Als we iets te vieren hebben, gaat het steevast naar daar.” Ondertussen zijn deze geboren en getogen Roeselarenaars bijna vier jaar een koppel en betrekken sinds kort een moderne woning in Emelgem.

Bruidsjurk

“Een prinsessenhuwelijk hoefde niet voor mij. Ik zag me wel met mijn man voor het altaar staan en wilde zeker in het wit trouwen. In mijn hoofd had ik al een beeld van hoe die jurk er zou uitzien”, glimlacht Yana. “In het verleden was ik een fervente kijker van het Amerikaanse format van ‘Say yes to the dress’. Toen er via Facebook nieuwe kandidaten gezocht werden voor de Benelux-versie had één van mijn aanstaande bruidsmeisjes mij hierin getagd. Na wat aandringen heb ik mij laten overhalen om me in te schrijven. Een verkennend gesprek en een veelzeggend clipje met mijn drie bruidsmeisjes én mijn moeder later, werd ik gekozen uit 380 potentiële kandidaten. In het programma, dat normaal op dinsdag 11 september op antenne komt, worden 25 meisjes voorgesteld waarbij ik één van de acht Belgische bruiden ben. De definitieve opnames vonden op 18 mei al plaats in ‘The Wedding Palace’ in het Nederlandse Deurne. Volgens insiders de grootste Bruidsmodespeciaalzaak van de Benelux. Tijdens die opnames mocht ik achter de schermen een 8-tal jurken passen maar daar komen er slechts 3 van aan bod.”

De bruidsjurk van Yana wordt momenteel volledig met de hand gemaakt en aangepast aan haar vormen en wensen. “Hoe die er precies zal uitzien laat ik nog even in het midden”, knipoogt Yana. “Het moet natuurlijk voor iedereen een verrassing blijven.” Haar verloofde mag het programma zelfs niet bekijken. “Uiteraard ben ik nieuwsgierig”, bekent Tuur. “Maar ik respecteer haar wens. Op onze trouwdag ben ik ervan overtuigd dat ik het niet droog zal kunnen houden.” Yana’s toekomstige is blijkbaar een heel gevoelige jongen. “Zelfs bij het kijken naar Bambi rollen de tranen over mijn wangen”, geeft hij toe. Het huwelijk zelf vindt plaats in september 2020. “We zijn nog op zoek naar enkele passende ringen en ook de kerk staat nog niet helemaal vast. “We trouwen zeker in Roeselare”, licht Yana al een tipje van de bruidssluier. “Daarna vliegen we naar een romantische bestemming want reizen is één van onze gemeenschappelijke passies.” (KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier