Merel uit Beveren is finaliste Miss Fashion 2018

Merel Decapmaker is finaliste van Miss Fashion 2018. (Foto SB) © (Foto SB)
Redactie KW

De Beverse CLW-studente Verzorging, Merel Decapmaker (17) staat op zondag 1 september in de finale van Miss Fashion 2018. Ze hoopt dat haar deelname een springplank zal zijn naar een toekomst in de mode en de media.

Deze eindstrijd vindt plaats in het bekend Antwerps Theater Elckerlyc. “Voor mij is dit in de eerste plaats een avontuur waar ik wat aan mijn zelfvertrouwen probeer te werken”, aldus Merel, dochter van Veronique Vanden Broucke en Dieterik Decapmaker. Ze heeft ook nog een negenjarig broertje, Matti.

“Ik omschrijf mezelf als een sociaal persoon en iemand die het leven door een positieve bril bekijkt. In het verleden heb ik ervaren dat je mensen niet te vlug mag beoordelen of veroordelen. Dat iedereen talenten heeft en op zijn manier zal slagen in het leven. Deze organisatie verloopt heel professioneel en bestaat al sinds 2008. De winnares krijgt de exclusieve licentie om deel te nemen aan de prestigieuze internationale Miss Intercontinental-verkiezing.”

Dansen en poseren

Miss Fashion 2018 wordt georganiseerd door Liesbeth Bruyneel. Uit de 300 inschrijvingen werden er 25 meisjes geselecteerd, waarvan drie uit West-Vlaanderen.

“Tijdens de eindstrijd moeten we dansen, staat er een bikinidefilé op het programma en wordt er ook geposeerd in een eigen bruidsjurk. In de aanloop naar die finale krijgen we punten op een vlog waarop ik Roeselare promoot”, verduidelijkt Merel, die in het verleden al deelnam aan Intermodels 2016.

“Het startweekend op de Navy Days in Zeebrugge vond ik zalig. We hadden in Borgerhout een fotoshoot met Afrikaanse Caftan-kledij, hebben verschillende evenementen bezocht en gaven actes de présence. We mochten zelfs met een speedboot het water op.”

Allemaal dingen waarin meisjes zoals Merel zich helemaal kunnen laten gaan. In haar vrije tijd zet ze met haar vriendinnen graag een stapje in het uitgaansleven van Roeselare. Bistro Botanique behoort tot haar favoriete plekjes. “Uiterlijk ben ik het meest tevreden over mijn ogen en mijn gebit”, merkt Merel op.

“Uiteindelijk bekroont deze wedstrijd het totaalpakket. Ik hoop zoals veel meisjes van mijn leeftijd in de boekjes te komen. Mijn vriendinnen en familie steunen mij honderd procent en ook mijn vriend staat helemaal achter mij.” Maakt Merel kans om de laureate van vorig jaar, Anna Kapiteijn op te volgen? “Met een top 3-plaats, zou ik al heel tevreden zijn”, grinnikt deze ambitieuze Roeselaarse schone. “Maar sowieso droomt elke finaliste van het kroontje.” Je kunt haar steunen door een sms’je met de boodschap ‘MF 18’ te sturen naar 6045.

(KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier