Kandidate Miss Tattoo uit Meulebeke zet zich in voor de Rode Neuzenactie

Joy Vanmellaerts, kandidate Miss Tattoo Belgium, komt op voor de Rode Neuzenactie. © Foto Luc
Redactie KW

De 23-jarige Meulebeekse Joy Vanmellaerts is als kandidate aan de verkiezing Miss Tattoo Belgium 2019 op weg naar een plaats in de finale. Ze zet zich eveneens in voor de Rode Neuzenactie van dit najaar.

Joy Vanmellaerts behaalde een diploma in de verzorgingssector, maar werkt nu in de horeca. “Via Facebook kwam ik in contact met de Rode Neuzenactie 2018”, zegt ze. “Een op vijf jongeren loopt rond met een of ander psychisch probleem. De helft van alle Vlaamse leerkrachten hebben wekelijks te maken met leerlingen met psychische problemen. Nog ander cijfermateriaal verduidelijkt dat een op drie leerlingen vindt dat ze op school nauwelijks of totaal niet over hun mentale problemen kunnen praten.”

Geen verplichting

Rode Neuzen 2018 wil dan ook een lans breken voor mentaal gezonde scholen en wil die voldoende middelen schenken om te slagen in hun opzet. “Het was geenszins een verplichting vanuit de organisatie van de verkiezing Miss Tattoo Belgium om een dergelijke actie te ondersteunen. Nee, het was een initiatief dat mijn interesse opwekte en waarvoor ik me nu inzet, want ik vind een goede mentale gezondheid bij jongeren van het allergrootste belang voor onze samenleving.”

“Ik vind een goede mentale gezondheid bij jongeren van het allergrootste belang voor onze samenleving”

Wie me wil helpen bij de ondersteuning van dit project en rode neuzen wil, kan terecht in de Ter Borchtlaan 8 of via joy.vanmellaerts@hotmail.com. “Ik hoop een mooi bedrag bijeen te krijgen om dan op 30 november tijdens het groot slotmoment getuige te zijn van het succes van dit schitterende initiatief.”

Stemmen

“Mag ik eveneens nog een oproep doen om me te steunen in de eindstrijd van Miss Tattoo Belgium door een sms te sturen naar 3565 met de melding MTB 39? Op 19 januari 2019 valt daarover het verdict. Dan staan er 20 finalistes op het podium, die naar die felbegeerde titel van Miss Tattoo Belgium dingen”, rondt Joy Vanmellaerts af.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier