Ieperling Anthony Tyroux neemt deel aan TopModel Belgium

GF
Redactie KW

Met zijn deelname aan TopModel Belgium hoopt Anthony Tyroux een nieuwe stap te zetten in zijn modellencarrière. Zijn ultieme toekomstdroom is de Fashion Week van dé modestad Milaan.

Anthony (17) is de zoon van Marnick Tyroux en Marianne Casteleyn. Hij heeft nog een oudere broer Jethro (20). Hij woont in de Meenseweg en loopt school in het KA Ieper, waar hij de richting LO-Sport volgt. In zijn vrije tijd is Anthony aanvaller bij de U21 van Sassport Boezinge, hij mag ook af en toe proeven van het grote werk. Verder timmert de jongeman aan een carrière als model. “Het is een kinderdroom die ik werkelijkheid wil laten worden”, vertelt Anthony. “Vorig jaar kreeg ik een telefoontje van een Nederlands modellenbureau. Ondertussen tekende ik een contract. Ik heb al veel bijgeleerd en meer zelfvertrouwen gekregen.”

Boy modelphoto

Anthony besloot om een volgende stap in zijn modellencarrière te zetten en schreef zich in voor TopModel Belgium. “Via een advertentie op Facebook kwam ik in contact met deze wedstrijd. Eerst vroeg ik aan mijn ouders of dit wel een goeie stap zou zijn in mijn prille modellencarrière. Zij vonden van wel en steunden mij van bij het begin. Bij mijn inschrijving stelde ik mezelf voor en stuurde ik enkele foto’s.”

“Het zou leuk zijn om opgemerkt te worden door grote modellenbureaus”

“Je kan je op verschillende inschrijvingsdagen aanmelden. Na een maand krijg je dan bevestiging of je al dan niet geselecteerd wordt. Ik weet nog toen mijn vader me belde om te zeggen dat ik erbij was. Dat was voor mij een fantastisch moment. Van de 5.500 inschrijvingen worden er 550 modellen uitgepikt. Die worden dan onderverdeeld in zes verschillende categorieën. Ikzelf zit bij de ‘boy modelphoto’, voor jongens tussen 14 en 26 jaar. Voor deze categorie moet je tussen de 170 en 179 centimeter groot zijn. Ik meet 176 centimeter en weeg 60 kilogram. Dat is lang en slank voor deze categorie.”

Eerste ontmoeting

Nu leeft Anthony richting halve finale toe. “Voorafgaand was er een eerste ontmoeting in een hotel in Bergen en een fotoshoot. Je moet ook een portfolio doorsturen met professionele foto’s en sponsors zoeken ter waarde van 300 euro. Op 18 maart om 15 uur is er dan in San Marco Village in Schelle de halve finale. Er volgen ook nog twee repetitiedagen. Zitplaatsen voor de halve finale kosten tussen de 69 en 225 euro. Op die dag moeten we dan op de runway, een andere benaming voor de catwalk, het beste van onszelf geven. Attitude en gezichtsuitdrukking zijn belangrijke elementen voor de jury.”

Om door te stoten naar de finale is er ook een sms-voting. “Sinds begin deze maand kan je TMB414 stemmen naar 3565. Van de 550 mogen er dan 180 naar de finale in Parijs. Dat is begin volgend jaar, een concrete datum is er nog niet.”

Fashion Week Milaan

Anthony ziet kansen om door te stoten. “Ik heb een unieke oogkleur, iets tussen felgroen en grijs. Door mijn ervaring in Nederland heb ik al een basis om op de catwalk te lopen. Ik moet nog leren om meer mezelf te zijn en ook op vlak van social media moet ik nog een groter netwerk uitbouwen. Ik ben actief op Instagram als ‘anthonytyroux’ en maakte ook een aparte Facebookpagina aan. Ondertussen hing ik ook posters uit om mezelf te promoten. Dankzij de steun van mijn ouders en supporters zou ik niet staan waar ik nu sta.”

Tot slot geeft Anthony zijn toekomstplannen prijs. “Ik wil mijn diploma halen en dan voor kinesist leren in Gent. Over mijn modellencarrière heb ik al vaak gefantaseerd. De eerste stap is tot in de finale raken en waarom niet winnen in mijn categorie. Het zou leuk zijn om opgemerkt te worden door grote modellenbureaus en dan later mijn grootste droom waar te maken: meelopen in een collectie van Gucci tijdens de Fashion Week van Milaan. Het is belangrijk om in jezelf te geloven, dan gaan er veel deuren open en kun je je dromen najagen.”

(AP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier