Emmy Alliet uit Meulebeke is finaliste voor verkiezing Eikoningin 2018

Emmy Alliet is een van de twaalf finalisten voor de verkiezing van Eikoningin in Kruishoutem. (GF)
Redactie KW

Emmy Alliet (27) uit Meulebeke is een van de twaalf finalisten voor de verkiezing van Eikoningin 2018, op paaszondag 1 april in Kruishoutem. Zij is een van de vier West-Vlaamse finalisten.

“Deze verkiezing is mij eigenlijk niet onbekend”, zegt ze. “Toch is het mijn eerste deelname. Ik denk dat dit een ‘andere’ verkiezing is dan elders. Er komen geen badpakken aan te pas. Deelnemen aan een verkiezing is voor mij echter niet nieuw. Zo was ik er jaren geleden al bij toen ‘Miss Fashion’ werd verkozen.”

Emmy zit niet stil. Beroepshalve en ook in haar vrije tijd is zij altijd opvallend in beweging. “Ik ben hostess en train ook paarden en ruiters. Twee verschillende dingen, maar ik doe het allebei heel graag”, legt ze uit.

Paaldansen

Emmy stapt vrolijk en blij door het leven en is geboeid door twee hobby’s die eigenlijk niets met elkaar te maken hebben. “Op sportief vlak doe ik aan tennis, al gebeurt dat vooral recreatief. Ik doe ook aan paaldansen. Dat gebeurt vaak in Kortrijk, maar ook bij mij thuis.”

Tegenwoordig vraagt de aanloop naar de verkiezingsavond van de finalisten heel wat tijd, vooral in het weekend. “Een drukke periode, maar dat moet je er voor over hebben“, besluit Emmy Alliet, die aanstipt dat de finalisten respect voor elkaar tonen.

De nieuwe Eikoningin krijgt een auto als prijs. (RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier