Caroline uit Roeselare klaar voor het kroontje van Miss België

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Zaterdagavond vindt in Plopsa Theater De Planne de finale plaats van Miss België. De winnares mag zich een jaar lang het mooiste meisje van het land noemen. Tussen de kandidates zit er ook een Roeselaarse: Caroline Delforge uit de Zwaaikomstraat. Ze is een buitenbeentje, want als foormeisje trekt ze van kermis naar kermis. “Ik woon eigenlijk in heel het land, de perfecte Miss België”, knipoogt ze.

Caroline Delforge (18) is een van de dertig kandidates voor de titel van Miss België. Officieel woont ze in de Zwaaikomstraat in Roeselare, maar in de praktijk is ze over heel het land terug te vinden. “Ik voel me een echte West-Vlaamse en Roeselaarse, maar eigenlijk kom ik overal. Ik heb het nooit anders geweten”, vertelt Caroline. “Mijn ouders en grootouders zijn altijd een onderdeel van de kermis geweest en ik ging daarin mee. We trekken van stad naar stad en dat is best tof. Iedere plek is anders en ik voel me snel thuis, het is fijn om overal nieuwe mensen te leren kennen. We hebben een oliebollenkraam en wanneer mogelijk, help ik een handje. Ik houd van dat sociaal contact met de mensen.”

Grote finale

Als kleuter trok ze op internaat in Brussel, waardoor ze al vroeg leerde om op eigen benen te staan. De laatste jaren van het middelbaar trok ze naar Spermalie in Brugge. Daar is ze enkele maanden geleden afgestudeerd.

“Ik kan eindelijk een hele avond op hoge hakken lopen”

In september schreef ze zich in voor de richting event- en projectmanagement. Ondertussen staat die opleiding on hold. De afgelopen maanden wou ze zich volop focussen op Miss België. Vol spanning kijkt ze uit naar de grote finale, nu zaterdag in Plopsa Theater De Panne. “Ik heb nog geen stress”, zegt Caroline. “Al stijgt de spanning. Het is toch een mooi verhaal dat stilaan ten einde komt en dat kan ik nog niet vatten. Ik heb me de afgelopen maanden zodanig geamuseerd dat het raar zal zijn als het plots stopt. Al hoop ik natuurlijk niet dat het stopt en dat ik het kroontje van Miss België mag opzetten.”

Poseren in bikini, als kandidate Miss België hoort het er allemaal bij. (GF)
Poseren in bikini, als kandidate Miss België hoort het er allemaal bij. (GF)

“Het is moeilijk om mijn kansen in te schatten, maar er spelen wel een aantal zaken in mijn voordeel, denk ik. Zo ben ik perfect tweetalig en voel ik me zowel in Vlaanderen als Wallonië goed. Er is al enkele jaren heisa dat er nooit een Waals meisje wint, misschien kan ik hierin beide partijen verzoenen”, klinkt het lachend. “Ik ben ook geen doorsnee mis. Het zou tof zijn, mocht er eens een meisje van de kermis winnen. Het zou het stereotiep beeld van een miss helemaal doorbreken.”

“Ik kijk wel uit naar de show, we zijn momenteel volop bezig met de voorbereidingen in het Plopsa Theater. De provinciale voorverkiezing vond er ook plaats, dus het is niet meer helemaal nieuw. De laatste week verblijven we met de meisjes op hotel in De Panne en staan er veel repetities op het programma. Er zijn defilés en ook veel dans. Ik vreesde dat vooral de choreografieën moeilijk zouden zijn, maar het valt al bij al best mee.”

Dimitri Vegas & Like Mike

“Het was een heerlijke periode met veel hoogtepunten. Zo was de reis naar Egypte de max en we mochten ook backstage tijdens het concert van Dimitri Vegas & Like Mike in het Sportpaleis. Ik heb ook heel vele nieuwe mensen leren kennen en dat was eigenlijk de hoofdbedoeling van mijn deelname. Met het oog op mijn studierichting wou ik zoveel mogelijk contacten leggen. Als ik alles samen leg, dan is mijn deelname nu al meer dan geslaagd en ik kan het ieder meisje aanraden. Al zou het natuurlijk nog mooier zijn, mocht ik winnen. Of ik iets geleerd heb? Mijn haar doen, dat was voordien echt een ramp. En op hoge hakken staan. Voordien kon ik dat slechts een beperkte tijd, maar tijdens Miss België moet je sowieso door die zure appel bijten.”

De finale is zaterdagavond live te volgen op Fox.

Caroline steunen kan door MB06 naar 6665 te sturen.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier