Zwerfvuilactie in wijk De Koekuit

Redactie KW

Bewoners uit wijk de Koekuit hebben samen met de scouts van Menen het zwerfvuil in de buurt opgeruimd. Zwerfvuil blijft een probleem in de buurt.

De Alerte Koekuit, een groep bewoners van diverse wijken rond de Ieperstraat, Wervikstraat en Lageweg in Menen hebben samen met de scoutsgroep Menen de buurt opgeruimd. Na een paar uur zwerfvuil rapen stelden ze hun stapel afval ten toon. Schepen van onderwijs Griet Vanryckegem die in de buurt woont en milieuschepen Mieke Syssauw gaven toe dat zwerfvuil een probleem blijft. “We proberen er echt iets aan te doen maar we stellen vast dat er een mentaliteitswijziging nodig is. We vinden het dan ook goed dat de scouts hieraan wilden meewerken. Je moet bij de jeugd beginnen.”

Filipe Verfaille van de Alerte Koekuit was verrast over de hoeveelheid PMD dat in de grachten en struiken te vinden was. “Aanvankelijk wilden we de afval op de Grote Markt dumpen maar we hebben uiteindelijk besloten om het niet te doen. Als Alerte Koekuit kaarten we vaak problemen aan maar met onze zwerfvuilactie wilden we een positieve boodschap meegeven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier