Zwerfvuil rond glascontainers een zwaar probleem in Oostrozebeke

© CLY
Redactie KW

In het toegevoegd puntje aan de agenda van de jongste gemeenteraadszitting, bracht oppositieraadslid Koen Vandenbroucke de steeds wederkerende aanwezigheid van zwerfvuil rond de glascontainers ter sprake.

Volgens het raadslid blijft sluikstorten een probleem rond de glasbollen, maar ook elders. Het raadslid wenste dan ook te vernemen van schepen voor milieu Jacques Goemaere hoe de gemeente dit probleem gaat aanpakken. Nog volgens het raadslid beschikt IVIO over twee mobiele camera’s die op vraag van de gemeente of de politiediensten ook aan de glasbolsites kunnen worden geplaatst in het werkgebied van IVIO. Het raadslid vroeg zich af of door het gemeentebestuur wel voldoende wordt aangedrongen bij IVIO om hun camera’s ook eens naar Oostrozebeke te brengen.

Hij vroeg zich ook af wie het sluikafval rond de containers opkuist? Schepen Jacques Goemaere pleitte voor een nauwe samenwerking tussen de diensten van IVIO, de minaraad en de politiezone Midow. “Wij hebben in het verleden en ook nog heel veel zwerfvuilacties gehouden, maar toch zijn er inwoners die hardleers blijven. We zouden eventueel kunnen overwegen om het plaatsen van camera’s met nummerplaat herkenning en dan de beelden doorspelen aan de politie wanneer sluikstorters er herkenbaar op voorkomen.” Schepen Olivier De Marez voegde er wel nog aan toe dat het mogelijk is die camera’s voor een paar maand te huren maar dat er daar wel een vergoeding aan vast zit.

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier