Zesde uitgave van ‘Schoon Boeren’ voorgesteld in Ramskapelle

© DM
Redactie KW

In hoeveslagerij Burggraeve in Ramskapelle werd donderdagavond de zesde uitgave van ‘Schoon Boeren’ voorgesteld. Dit jaar zijn de gemeenten Brugge, Damme en Knokke-Heist aan de beurt.

De zes deelnemende bedrijven werden gekozen op basis van een aantal duurzaamheidscriteria zoals dierenwelzijn, schone energie, biodiversiteit en slimme bemesting. De zes bedrijven komen uit verschillende landbouwsectoren. Ze vormen een staalkaart van de land- en tuinbouw in de regio met een gezonde mix tussen jong en ervaren.

Het authentieke verhaal van zes sociaal geëngageerde land- en tuinbouwbedrijven werkt inspirerend. Niet alleen voor de consument maar ook voor collega land- en tuinbouwbedrijven. In een handig boekje stellen de deelnemende bedrijven zich kort voor. Het boekje wordt verspreid onder alle inwoner van Brugge, Damme en Knokke-Heist en is ook te verkrijgen bij de Provincie en het organiserende Inagro.

De Schone Boeren van 2019 zijn: Hoeve Spizele en potplantenkwekerij Gera-Fleur in Brugge, Aardbeien Depestel en ‘t Meerschof in Damme en Hoeveslagerij Burggraeve en Landbouwbedrijf Dhondt in Knokke-Heist.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier