Zendmasten Middelkerke behoren tot verleden

Voormalig minister van Landsverdediging Sander Loones had de strijdkrachten gevraagd de masten zelf af te breken en zo het terrein voor te bereiden op een verkoop. © GF
Redactie KW

Middelkerke is opnieuw een deel van zijn skyline verloren: dinsdag is de laatste zendmast van de vroegere scheepvaartradio Oostende naar beneden gehaald. Dit hebben omwonenden onder meer via Facebook gemeld.

Begin december begon de ontmanteling van de zeven, tot 65 meter hoge, zendmasten. Zij dienden voor de scheepvaartradio Oostende, die nu in handen van de FOD Defensie is. De masten in Middelkerke zijn na 85 jaar uit gebruik genomen. Hun taken zijn door het zendstation in Ruiselede overgenomen.

Nadat het leger twee keer vruchteloos had geprobeerd de pylonen te verkopen, heeft de toenmalige minister van Landsverdediging Sander Loones de strijdkrachten gevraagd de masten zelf af te breken en zo het terrein voor te bereiden op een verkoop.

Tijdens de afbraak heeft zich een zwaar arbeidsongeval voorgedaan. Sommige Middelkerkenaars juichen de sloop toe, anderen en ook toeristen of tweede verblijvers pinken een sentimenteel traantje weg omdat de skyline van de badplaats opnieuw verandert na het verdwijnen van het casino en twee watertorens. Nog voor de machtswissel in het gemeentehuis, luidde het dat de bewindsploeg van burgemeester Jean-Marie Dedecker overweegt de duingronden, waarop de masten stonden, aan te kopen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier