Winterse buien houden herstelde zeehondenpups niet tegen om terug de Noordzee in te duiken

De adoptieouders zwaaien hun gezonde zeehondenpups uit in Blankenberge. © JWI
Redactie KW

Sneeuw en ijzige wind op het strand in Blankenberge. Het hield de verzorgers van het Sea Life Centre niet tegen om hun geplande zeehondenvrijlating door te laten gaan. Vijf pups kregen er hun vrijheid terug en dat was hoognodig.

Het opvangcentrum van het marinepark zit echter propvol. In amper drie maanden tijd moest de Rescue Team al uitrukken voor vijftien pups. “En dat terwijl er vier perfect gezond waren. Vaak liggen de jonge beestjes gewoon maar even uit te rusten of op zijn moeder ligt te wachten. Een zeehond is pas ongezond wanneer ze een platte houding aanneemt, wondjes heeft en hoest. Wanneer ze alert reageert en gromt, hoeven mensen niet ongerust te zijn over het dier”, zegt hoofd dierenverzorging Manu Potin.

Zaterdagochtend was het hoogdag voor Charlie, Lino, Margot, Loniska en Quasimodo. De adoptieouders die het grootste deel van de kosten dragen om het dier opnieuw op krachten te doen komen, mochten het dier vrijlaten en uitzwaaien op het strand. Ondanks het gure winterweer kwamen toch een kleine honderd mensen het emotionele moment aanschouwen.

Op zaterdag 31 maart is opnieuw een vrijlating gepland. Dan worden rond de klok van tien uur opnieuw vijf pups vrijgelaten op het strand ter hoogte van de O’Neill Beachclub.

Wie vragen heeft rond zeehonden, kan vrijblijvend contact opnemen met het opvangcentrum op het telefoonnummer 050 42 43 00.

(JWI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier