Week van de Zee mikt dit jaar op gezondheid

Redactie KW

De negentiende editie van de Week van de Zee is vrijdag van start gegaan.

Tijdens deze periode wil de Provincie West-Vlaanderen de aandacht vestigen op het beleven van natuur en milieu aan de kust, zowel op het strand, in de zee als in de duinen. Dit kan in klas- of gezinsverband door deel te nemen aan één van de talrijke activiteiten, verdeeld over tien kustgemeenten.

De slogan dit jaar is ‘De Week van de Zee… Zee(r) Gezond! ‘. Daarmee wil de Provincie het ruime publiek er op attent maken dat een “gezonde” zee veel invloed heeft op de gezondheid van mens en milieu. Op weekdagen kan zowel het basisonderwijs als het secundair onderwijs deelnemen aan workshops, veldwerkactiviteiten, wandelingen en nog veel meer. Tijdens de weekends staat er voor het ruime publiek heel wat op het programma. Er zijn zo’n zeventig activiteiten voor klein en groot, van garnaalkruien tot vliegers maken.

De Week van de Zee lokte vorig jaar 17.000 schoolkinderen, het gros uit kustgemeenten, maar ook heel wat leerlingen uit het binnenland. Ieder jaar is het ook de aanzet voor heel wat mensen om zich om te scholen tot zee-animator. Dat zijn er ongeveer 25 per jaar.

In het kader van deze editie verschijnt ook het boek “Zeetintels”. “Zeetintels” is een geïllustreerd boek met inspirerende teksten en beelden van het duo Santina & Johan De Meester, aangevuld met weetjes over natuur en gezondheid.

(BELGA)

>> Lees hier onze 10 tips voor de Week van de Zee

>> Alle info is te vinden op www.weekvandezee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier