Waterbeheersing blijft Pittemse gemoederen beroeren

© JG
Redactie KW

Op maandagavond 18 februari organiseerde de gemeente Pittem een infomarkt rond waterbeheersing en wonen. Alhoewel een aantal vragen beantwoord werden, bleven nog vele vraagtekens over.

De door de gemeente georganiseerde infomarkt rond waterbeheersing en wonen had enerzijds tot doel de toekomstige maatregelen rond waterbeheersing uit de doeken te doen en anderzijds de concrete plannen rond een nieuwe verkaveling van de WVI tussen de Egemstraat en Koolskampstraat toe te lichten. Vertegenwoordigers van de Dienst Waterlopen, de WVI en van de gemeente waren aanwezig om de aanwezigen, met behulp van uitgebreide plannen, van de nodige uitleg te voorzien.

Helaas stuurde het Studiebureau Demey, dat de studies rond de nieuwe verkaveling uitgevoerd had, in laatste instantie zijn kat, wat het vertrouwen van de aanwezigen een stevige knauw gaf. Het was vooral de nieuwe verkaveling, die zal gerealiseerd worden naast de huidige bufferbekkens, die heel wat omwonenden ongerust maakte. Deze zal immers gerealiseerd worden op de plaats die velen zien als een laatste mogelijkheid om een extra bufferbekken aan te leggen, wanneer de huidige maatregelen toch niet voldoende blijken te zijn. Ondanks het feit dat binnen deze verkaveling een extra waterbekken van 1.700 m³ zal gerealiseerd worden, dat een capaciteit heeft die vier maal groter is dan nodig, en dat de gemeente liet weten dat in de later te realiseren sociale verkaveling van De Mandelbeek ook waarschijnlijk een extra bekken zal voorzien worden, zien vele Pittemnaren deze verkaveling niet zitten.

Over de plannen van de provincie om twee gecontroleerde overstromingsgebieden aan te leggen op de Blekerijbeek en de Zwartegatbeek, was iedereen dan weer wel tevreden. Deze zullen zeker het water stroomopwaarts aanzienlijk afremmen en zo de kans op overstromingen verkleinen. Ondanks deze positieve noot, trokken toch veel omwonenden met een bang hart en nog steeds vele vraagtekens naar huis.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier