Waterbeheersing blijft Pittemse gemeenteraad beroeren

De afschaffing van de buurtweg Plaatsmolenweg gaf aanleiding om de waterbeheersing binnen een eventuele nieuwe verkaveling op tafel te gooien. © (Foto JT)
Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad van maandag 24 september diende de raad zich uit te spreken over de afschaffing van een buurtweg met het oog op een nieuwe verkaveling. Dit bracht de waterbeheersing in de gemeente weer op tafel.

De WVI wil in het gebied tussen de Koolskampstraat en de Egemstraat een nieuwe verkaveling van om en bij de 30 loten realiseren. In het kader hiervan vragen zij de afschaffing van de buurtweg Plaatsmolenweg. In het kader van dit agendapunt gaf oppositieraadslid Kaat De Waele (Groep 2012) aan dat vele omwonenden zich zorgen maken over eventuele wateroverlast die deze verkaveling met zich zou kunnen meebrengen. Schepen Peter Gelaude (CD&V) gaf hier antwoord op.

De voorziene maatregelen qua waterbeheersing zijn voor de gemeente een beslissende factor voor het al dan niet goedkeuren van plannen voor een verkaveling. Een reeds uitgevoerde hoogtestudie van het gebied tussen de Kauwstraat en de huidige bufferbekkens toonde aan dat bijkomende buffergebieden zullen dienen voorzien te worden achter de Kauwstraat en in de groene zones van de te realiseren verkaveling. Bovendien zullen voldoende grote rioleringsbuizen dienen voorzien te worden en zal naast de bestaande bufferbekkens een nieuw droogbekken moeten aangelegd worden. Ik wil ook nog aangeven dat, voor er een beslissing genomen wordt rond de omgevingsvergunning, er zeker eerst een infovergadering zal komen voor de bewoners, waar alles duidelijk uit de doeken zal worden gedaan.”

(JG – Foto JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier