Voortaan ook in Pittem camera’s om sluitstorten tegen te gaan

Redactie KW

Tijdens de voorbije gemeenteraad op maandagavond 29 januari besliste de gemeenteraad dat voortaan in Pittem verplaatsbare camera’s zullen ingezet worden om sluikstorters te betrappen.

In verchillende steden en gemeenten uit de regio zijn al verplaatsbare bewakingscamera’s in gebruik om sluikstorten tegen te gaan en tijdens de voorbije gemeenteraadszitting zette de raad ook in Pittem het licht op groen om deze te gaan gebruiken. Deze zullen door IVIO ter beschikking gesteld worden en de opgenomen beelden zullen samen met de lokale politie geanalyseerd worden. De camera’s zullen onder meer geplaatst worden rond de zeven glascontainers die op het grondgebied van Pittem en Egem staan.

Bij overtredingen zullen GAS-boetes gegeven worden of zullen verdere juridische stappen ondernomen worden tegen de vervuilers. Burgemeester Ivan Delaere (CD&V) gaf aan dat hij zelf zeker geen voorstander is van het gebruik van camera’s, maar dat de situatie op vandaag de gemeente hiertoe verplicht. “Nagenoeg wekelijks moeten onze mensen de baan op om zwerfvuil en gevallen van sluikstorten te gaan opruimen. Dit gaat van blikjes tot hele zetels en grote elektrische huishoudtoestellen. Dit kost aan de gemeente jaarlijks enkele tienduizenden euro’s en het kan zo echt niet verder. Kordaat en repressief optreden is dan ook de enige mogelijkheid die overblijft om hier paal en perk aan te stellen.”

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier