Vlaamse steun voor circulaire afvalverwerker in Oostende

23/11/18 om 14:23 - Bijgewerkt om 14:21

De Vlaamse regering kent op initiatief van minister van Innovatie Philippe Muyters 1,25 miljoen euro steun toe aan RenaSci Oostende Recycling, een circulair afvalverwerkingsbedrijf. Oostendenaars Bart Tommelein (Open Vld) en Björn Anseeuw (N-VA) reageren tevreden.

Vlaamse steun voor circulaire afvalverwerker in Oostende

© Belga

RenaSci Oostende Recycling is een Vlaamse onderneming actief in de circulaire economie. In de haven van Oostende zullen ze een "waste-to-materials" afvalherwaarderingsinstallatie bouwen. Inkomend afval wordt gesorteerd en omgezet in bruikbare eindproducten. De totaalinvestering voor RenaSci (een samentrekking van 'Renaissance' en 'Science') bedraagt zo'n 38,7 miljoen euro.

Toekomstig burgemeester Bart Tommelein reageert tevreden op de Vlaamse steun: "Circulaire economie is de toekomst en ik ben blij dat we in Oostende deze innovatieve onderneming mogen verwelkomen. Dit is een duurzame oplossing voor de afvalproblematiek en brengt een bijkomende tewerkstelling van 32 jobs met zich mee voor laag- en ongeschoolde arbeidskrachten. In een regio waar er een bovengemiddelde werkloosheidsgraad is voor deze groep arbeidskrachten, is dat natuurlijk zeer welkom."

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!