Vlaamse steden en gemeenten organiseren klimaattop in Oostende

18/01/18 om 22:51 - Bijgewerkt om 22:50

Het stadsbestuur van Oostende en de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten hebben een overeenkomst bereikt voor de organisatie van de Klimaattop in 2019. Er worden duizenden deelnemers verwacht.

Vlaamse steden en gemeenten organiseren klimaattop in Oostende

De VVSG koos voor Oostende dankzij de inspanningen op het vlak van klimaatbeleid. "Oostende heeft tal van troeven in handen om dit groots klimaatevenement te organiseren. De haven van Oostende richt zich op de windmolenparken. Daarnaast is er de aanwezigheid van Greenbridge, het kenniscentrum van de UGent in Oostende, het stadsbedrijf EOS dat een voorbeeld is voor Vlaanderen, BeauVent die het warmtenet aanlegt...", verklaart Cedric Depuydt van de VVSG

"In 2019 komen nieuwe besturen in alle Vlaamse steden en gemeenten. Door op het topevenement de beste experts uit de wereld uit te nodigen, willen we vanuit Oostende alle Vlaamse besturen inspireren en zo het Vlaams klimaatbeleid een boost geven", zegt schepen van Leefmilieu Tom Germonpré (SP.A).

Klimaatneutraal tegen 2050

Oostende wil de ambitieuze sprong wagen om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. Dat kan zorgen voor nieuwe opportuniteiten voor de stad zoals nieuwe bedrijven die aangetrokken worden, tewerkstelling, toerisme en energiekostreducties... "In tegenstelling tot wat vele mensen denken, zorgt een klimaatbeleid voor meer jobs, niet voor minder. Al het geld voor olie en gas dat nu vloeit naar Saoedi-Arabië, Rusland en Koeweit, kunnen we beter investeren in het energiezuinig maken van onze gebouwen, want dat zorgt lokaal voor veel tewerkstelling. Het geld dat we zo sparen, kunnen we dan opnieuw inzetten in diensten voor onze samenleving", besluit schepen Tom Germonpré.

(MF)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!