VIDEO Baby bamboehaai geboren in Sea Life Blankenberge

10/01/18 om 15:45 - Bijgewerkt om 15:44

De verzorgers deden de vondst tijdens een routinecontrole van de grote tank.

VIDEO Baby bamboehaai geboren in Sea Life Blankenberge

Woensdag 10 januari 2018 waren de dierenverzorgers van Sea Life Blankenberge even sprakeloos. Bij een routinecontrole van het aquarium 'ocean tank', waar onder andere een zeeschildpad, verschillende haaien, roggen en tropische vissen in verblijven, merkten ze iets merkwaardig op: er was net een kleine bamboehaai geboren.

Zeemeermin?

Een babyhaai wordt niet levend geboren. De haai wordt geboren uit een zeemeermintasje. Dat zijn taaie, leerachtige eikapsels, in een speciale vorm. De babyhaai groeit binnenin uit van embryo tot haai. Bij een bamboehaai duurt dit proces ongeveer 3 maand. Bij de geboorte is de babyhaai ongeveer 15 cm groot.

De kleine haai gaat nu een tijdje in quarantaine. Voor zijn oorspronkelijke aquarium is hij nog te klein en zou hij wel eens als voedsel kunnen worden aanzien door zijn medebewoners. Van zodra hij voldoende groot is om aan te sluiten bij een ander, kleiner aquarium, gaat hij daar heen. De babyhaai zal wellicht eind maart zichtbaar zijn voor de bezoekers van het park.

Op dit moment verblijven er 20 haaien in Sea Life Blankenberge. Een zebrahaai, verpleegsterhaaien, zwartpuntrifhaaien, bamboehaaien, kathaaien en hondshaaien.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!