Tuinmarkt in Marke

v.l.n.r. organisatoren Dirk Tytgat, Franky Canoot en Lieven Dejaeghere. (foto EDB)
Redactie KW

Voor de achtste keer pakt Tuinhier Marke samen met de cel economie van stad Kortrijk uit met een Tuinmarkt in en rond Kasteel Blommeghem met zijn unieke tuin.

“Heel wat kwekers, tuinaannemers, tuincentra en handelaars zijn al ingeschreven voor de tuinmarkt van zondag 6 mei”, aldus Franky Canoot. Samen met Dirk Tytgat en Lieven Dejaeghere trekt hij de werkgroep binnen Tuinhier Marke die de Tuinmarkt organiseert. “Muziekvereniging Sint-Jan Marke zorgt voor de catering. Er zijn al boterkoeken van ‘s morgens vroeg.”

Keramiek in de tuin

“De Tuinmarkt zorgt voor frisse en nieuwe ideeën bij het tuinieren dat nog altijd hip blijft. Je kan er kennis maken met nieuwe variëteiten van bloemen, rozen en zomerbloeiers. “Zo is er een topper met Duras rozen”, stelt Dirk Tytgat. Wie het meer voor moestuinieren heeft, vindt er een ruim assortiment aan groentenplantjes en grote standen met kruiden. Ook voor tuininrichting en -decoratie ben je op de Tuinmarkt aan het juiste adres. “Er komt dit jaar veel keramiek voor in de tuin aan bod”, aldus Lieven Dejaeghere. “Zowel beelden, vlinders als vogelhuisjes in keramiek zijn op de Tuinmarkt te vinden.”

Er werd ook aan de kinderen gedacht met een kinderhoekje met schapen, geiten en kippen. Op de stand van Tuinhier Marke kunnen de kinderen helpen om een heel groot insectenhotel op te vullen. “We helpen hiermee de bijen, ook met het aanleggen van bloemenweides.” Het insectenhotel dat op 2 bij 2 bij 2,40 meter uitgetekend en gemaakt werd door Albert Vandenbussche zal na de Tuinmarkt bij de wilgentenenhut van Tuinhier Marke in het Preshoekbos geplaatst worden. “Op onze stand is er ook een schatwedstrijd met een mooi prijzenpakket dat verdeeld zal worden over de juiste antwoorden.”

Eventuele mogelijke standhouders betalen 75 euro bij inschrijving, en daar zit 45 euro waarborg in, die ze terugkrijgen als ze effectief komen. Inschrijven kan via www.kortrijk.be/tuinmarkt of door een mailtje te sturen naar tuinhiermarke@telenet.be

De Tuinmarkt vindt plaats op zondag 6 mei van 9.45 uur tot 17.30 uur in en rond het park van kasteel Blommeghem, Van Belleghemdreef 6 in Marke. De toegang is gratis. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier