Tuinen van Stene brengen buurt en boer samen

29/06/18 om 06:41 - Bijgewerkt op 28/06/18 om 13:44

Onze stad krijgt er straks een enorm stadspark bij. De Tuinen van Stene lijmt land- en tuinbouw naadloos aan de stadsrand. In die historische polders groeit een waterrijk landbouwpark waar agrarische activiteit, recreatie, korte keten economie en natuur het landschap tekenen. Nu al is dit pilootproject al een geleid bezoek waard.

Bordjes met 'verboden het grasperk te betreden' zul je er niet vinden. Integendeel, in de Tuinen van Stene wordt er straks gefietst, gewandeld, gekweekt, geoogst... Kortom de stad maakt de geboorte mee van haar eerste voedselpark waar landbouwer en stedeling bij elkaar buurten. De Tuinen zijn vandaag nog een onbestemde groene vlakte, omzoomd door de winkelketens van de Torhoutsesteenweg, Stene, de nieuwbouwwijk rond het St-Andreasinstituut en de open Snaaskerkepolder. "Het idee voor de Tuinen van Stene als voedselpark is ontstaan in 2012 bij de opmaak van het masterplan voor het Groen Lint dat vandaag al alle groene grensstroken van de stad aan elkaar bindt in één fietsroute", zo situeert landsc...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!