Sea Life Blankenberge vangt eerste zeehondenpup van 2018 op

04/01/18 om 16:50 - Bijgewerkt om 16:49

Het reddingsteam van Sea Life Blankenberge is donderdag voor het eerst dit jaar uitgerukt om een zeehondenpup in nood te helpen. Een mannelijke zeehond spoelde verzwakt aan in De Haan.

Sea Life Blankenberge vangt eerste zeehondenpup van 2018 op

Net zoals enkele jaren terug laat Sea Life Blankenberge op 13 januari drie zeehondenpups weer vrij in de zee. © BELGA

In Sea Life verbleven tot woensdag nog drie gewone zeehonden. Sinds donderdag wordt ook een grijze zeehond opgevangen. Donderdagochtend kreeg het team een foto binnen van een jonge zeehond in De Haan. Een dierenverzorger trok er meteen naartoe. De zeehond was erg verzwakt. Daarop werd besloten om de pup naar het zeehondenopvangcentrum in Blankenberge te brengen.

"Het gaat om een grijze, mannelijke zeehond van 14 kilogram. De pup heeft een gezwollen muil en is erg uitgeput. Het dier heeft daarnaast ook te kampen met koorts. De dierenarts komt straks langs voor extra onderzoek", vertelt dierenverzorger Jasper Mathys. De storm van de voorbije dagen en de zandkliffen bemoeilijkten de redding. Enerzijds kon de pup de klif niet op en ook de verzorger had alle moeite om het dier op de klif te helpen. "Gelukkig kon ik rekenen op de hulp van omstaanders", aldus Mathys.

Er wacht de grijze zeehond een maandenlange revalidatie. Als hij voldoende aangesterkt is, mag hij terug naar de zee. Op 13 januari worden twee van de drie andere pups vrijgelaten.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!