Rijdend klaslokaal brengt Kortrijkse leerlingen naar klimaatmars zonder les te missen

11/03/19 om 18:10 - Bijgewerkt om 18:09

Komende vrijdag gaan leerlingen van de secundaire school Onze Lieve Vrouw van Vlaanderen uit Kortrijk naar de Klimaatmars in Brussel. Niets nieuws, ware het niet dat ze dat zullen doen zonder ook maar één les te missen.

Rijdend klaslokaal brengt Kortrijkse leerlingen naar klimaatmars zonder les te missen

© BELGA

Er gaat geen week voorbij zonder dat jongeren vanuit het hele land de straat optrekken in Brussel of een andere stad om een ambitieuzer klimaatbeleid te eisen van de overheid. De klimaatspijbelaars hebben van het klimaat een hot topic gemaakt en verplichten iedereen na te denken over hoe hij of zij zijn steentje kan bijdragen. Kantoorbussenbedrijf Office On Wheels riep scholen dan ook op zich kandidaat te stellen en kans te maken op een heen- en terugrit met de kantoorbus naar de klimaatmars op vrijdag 15 maart in Brussel.

Uit de vele inzendingen kwam Onze Lieve Vrouw van Vlaanderen in Kortrijk als winnaar uit de bus voor West-Vlaanderen nadat een van de leerkrachten, Barbarah Mouton, de volgende facebookpost plaatste: "Wij willen winnen, omdat wij, als leerkrachten, achter het engagement van de leerlingen staan! In de week van 11 maart organiseren wij op school de Climate Challenge! Op 15 maart samen met de leerlingen naar Brussel trekken, zonder lessen te verliezen, zou een mooie afsluiter van die week zijn!"

De kantoorbus wordt voor één dag een klaslokaalbus

Komende vrijdag kan Barbarah Mouton samen met haar leerlingen én hun spandoeken naar Brussel rijden zonder dat er gespijbeld hoeft te worden. De lessen gaan gewoon door aan boord van deze bus die in normale omstandigheden werknemers naar en van het werk brengt. Zo verliezen deze dagelijkse pendelaars geen kostbare tijd aan het pendelen per auto, hebben ze een kleinere CO2 voetafdruk en verplaatsen ze zich met het veiligste vervoermiddel dat er bestaat.

Met deze eenmalige actie wil Office On Wheels jongeren ook bewustmaken van de impact van onze woon-werkmobiliteit op het klimaat.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!