Rentel als zesde windmolenpark op Noordzee officieel ingehuldigd

Vlnr: Minister Philippe De Backer, minister Marie-Christine Marghem, CEO Rentel NV Nathalie Oosterlinck en Oostends burgemeester Bart Tommelein. © (Foto ML)
Redactie KW

Dinsdagavond werd het Rentel offshore windpark, goed voor een investering van 1,1 miljard euro, officieel ingehuldigd in de Hippodroom in Oostende.

Rentel is het eerste offshorepark dat door Otary wordt gebouwd en het zesde park op de Belgische Noordzee dat elektriciteit levert. Het park is al sinds eind 2018 operationeel en met haar 42 windmolens met een totale capaciteit van 309 MW levert het elektriciteit aan 300.000 gezinnen. Rentel is gelegen tussen de Thorntonbank en de Lodewijkbank op ongeveer 40 km voor onze kust. Eind 2019 start Otary met de bouw van het Seamade project dat in het totaal 58 windturbines op de Mermaid en Seastar concessies inhoudt. Rentel en Seamade zullen samen hernieuwbare energie leveren aan 785.000 gezinnen.

Otary, met hoofdzetel in Oostende, is als kenniscentrum verantwoordelijk voor het volledige ontwikkeling- en constructieproces, de oplevering en het onderhoud van Rentel en Seamade. Naast het volledige Rentelteam, aandeelhouders, investeerders, raad van bestuur en aannemers waren ook energieminister Marie-Christine Marghem, minister voor de Noordzee Philippe De Backer en burgemeester Tommelein op de inauguratie aanwezig.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier