Recreatie in het rijke Bergelen: "Biodiversiteit leert ons of een natuurdomein gezond is"

07/12/18 om 11:00 - Bijgewerkt op 06/12/18 om 16:24

Pas in 1997 werd het eerste bos aan de Bergelenput aangeplant, 20 jaar later maken de verschillende natuurstudiewerkgroepen uit de regio een inventaris op van de fauna en flora. Voor Ignaas Robbe van Natuurpunt is biodiversiteit de graadmeter voor de gezondheid van een natuurdomein. Hoe goed die is in Bergelen wordt uiteengezet op een informatieavond.

Gedurende twee jaar inventariseerden natuurstudiewerkgroepen uit Zuid-West-Vlaanderen het Bergelendomein en omgeving. De resultaten maakt Natuurpunt Wevelgem bekend op 14 december. Ignaas Robbe, conservator van het domein, modereert de avond, hij legt er de nadruk op dat het geen intellectueel onderonsje van biologen wordt. "Integendeel", weerlegt hij, "Het is net de bedoeling om het zo laagdrempelig mogelijk te houden. Het wordt een interessante avond voor ieder die van nabij of ver in de natuur en in Bergelen geïnteresseerd is. We merken trouwens dat die interesse enorm is toegenomen door de opkomst van de...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!