Ratten teisteren deel van Otegemstraat in Zwevegem

Dit diertje in de kooi is al het derde deze week. © RRZ
Redactie KW

Nadat studio Zwevegems Theater de afgelopen weken succesvolle opvoeringen had van ‘Ratten’, eisen deze diertjes al een hele poos de hoofdrol op in de Otegemstraat.

De ratten duiken op tussen Kappaert en Wulfsberg aan de linkerkant als je richting St.-Lodewijk rijdt, meer bepaald vanaf huisnummer 411A tot 419. Claudine Derveaux: “Deze plaag is begonnen in mei toen we regelmatig ratten in de tuinen en soms op de terrassen zagen passeren. Na contact met de gemeente legden de gemeentediensten vergif. Ze zouden dat op regelmatige tijdstippen doen, maar de plaag was nooit weg. De laatste weken is ze nog erger geworden, want wekelijks vangen wij hier 3 tot 4 ratten. Nu zijn we pas dinsdag en het is opnieuw al het derde exemplaar dat we in de val vinden.”

We namen ook contact op met enkele schepenen. Wim Monteyne meldde dat dit eigenlijk de bevoegdheid was van de dienst openbare werken, maar zou dit voorval toch melden aan de bevoegde diensten. Schepen van Openbare Werken Marc Desloovere verzekerde ons dat hij op woensdagmorgen de verantwoordelijken voor het bestrijden van ratten zou contacteren en hen de opdracht zou geven om in buurt het nodige te doen om de aanwezige rattenpopulatie uit te roeien.

(RRZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier