Poperingse jeugd in de bres voor het klimaat

15/03/19 om 07:15 - Bijgewerkt op 14/03/19 om 11:44

De klimaatbetoging in Poperinge van donderdag 21 februari bleef bij een eenmalig evenement, maar dat betekent niet dat de Poperingse jeugd niet in de ban is van het klimaat. "Er wordt nu op school meer werk gemaakt van milieu- en klimaatacties", klinkt het bij Lisa Vanhaste en Lore Vandenberghe.

Lisa Vanhaste (17) en Lore Vandenberghe (16) zijn twee van de initiatiefnemers van youth for climate @Pops. Allebei gingen ze al mee betogen in Brussel tijdens de klimaatmars op donderdag. "Al gaan we niet elke week, want dat is niet evident", vertelt ze. "Brusselse jongeren kunnen gaan betogen en missen amper twee uur les. Voor jongeren uit de Westhoek betekent het meteen bijna een volledige dag les missen door de treinrit van en naar Brussel. En het valt telkens op donderdag, waardoor we dus ook altijd dezelfde lessen niet kunnen volgen. Dat maakt het niet evident om telkens opnieuw mee te gaan betogen. Maar er waren tot nu toe wel steeds Poperingse jongeren aanwezig op de betoging, maar daarom niet steeds dezelfde."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!