Politie rukt uit voor vissers en landbouwers die water capteren uit kanaal Roeselare-Leie

01/08/18 om 16:18 - Bijgewerkt om 16:20

Op de eerste dag van het verbod om te vissen en water te capteren uit het kanaal Roeselare-Leie had de politiezone RIHO al werk om vissers en landbouwers de verbodsbepalingen te laten naleven.

Politie rukt uit voor vissers en landbouwers die water capteren uit kanaal Roeselare-Leie

De situatie vandaag aan het kanaal. © GF

"In de loop van de dag kreeg ik tal van meldingen dat er overtredingen waren en er werd telkens een politiepatrouille ter plaatse gestuurd", zegt Izegems waarnemend burgemeester Kurt Himpe (N-VA). "Het verbod om water te capteren en om te vissen is er voor de volksgezondheid. Iedereen moet dus goed beseffen waarmee hij of zij bezig is."

Intussen werd verder gezocht naar alternatieven voor de landbouwers. "Ik had opnieuw contact met gouverneur Carl Decaluwé naar aanleiding van een overleg dat woensdag plaatsvond. De Mandel is geen alternatief omdat het waterpeil ook al zeer laag staat en de kwaliteit van het water niet goed is", aldus Kurt Himpe.

"De kleiputten van Egem blijken het dichtste alternatief te zijn en daar kan continu water gecapteerd worden door landbouwers. Ze moeten zich wel houden aan de tijdsbepalingen waarbinnen water mag gesproeid worden op de velden. Die tijdsbepalingen zullen versoepeld worden."

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!