Opvallende oproep aan de kust: "Bescherm de meeuw!"

26/04/18 om 20:45 - Bijgewerkt om 16:21

Aan de kust wordt de meeuw dikwijls als oorzaak van overlast gezien: lawaaihinder, opengepikte vuilniszakken, ... Om maar te zwijgen over de verhalen van agressieve meeuwen die mensen het eten uit de mond pikken. Toch zijn meeuwen een beschermde vogelsoort en roept het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) op om de dieren niet alleen te bestrijden, maar ook te beschermen. Opvallend: ze willen premies voor bedrijven die broedplaatsen op hun dak toelaten. Groen is alvast pro.

"Meeuwen zijn op de meeste plekken niet langer gewenst en worden actief bestreden. Bovendien zijn er nauwelijks nog gebieden waar ze rustig kunnen broeden. Dat zal grote gevolgen hebben", verwacht onderzoeker Eric Stienen van het INBO. "De Vlaamse populatie zal wellicht in eerste instantie afnemen en zich nog verder verspreiden over Vlaanderen. Er zijn immers nog volop geschikte platte daken nog niet bezet door meeuwen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!