Oostkampse klimaatwandeling brengt meer dan 500 kinderen op de been

© PH
Redactie KW

De roep om een beter klimaat om de wereld te redden is de laatste weken niet uit het nieuws te branden. Deze week kwam die ook in Oostkamp naar boven. Enerzijds dinsdag tijdens de jaarlijkse ‘Dikke-truien-dag’ waarop heel wat scholen en huisgezinnen de verwarming een graadje lager zetten en de eventuele frisheid opvingen door een dikkere trui. Anderzijds door mee te stappen met allerlei initiatieven rond milieubescherming.

Eén daarvan was de klimaatwandeling waarop meer dan 500 kinderen aanwezig waren. Uiteraard kwam niemand met de auto, maar te voet of met de fiets naar het afspreekpunt aan OostCampus. In groep gingen de schoolkinderen dan naar het Oostkampse gemeentehuis. ‘Minder met de auto, meer met de fiets!’ en ‘Red het klimaat, doe een goede daad’ waren enkele slogans die vaak door de kinderen werden uitgeschreeuwd.

De organisatoren van Basisschool Sint-Pieter waren alvast heel tevreden met de grote opkomst en vooral ook met de motivatie die de kinderen uitstraalden. Van elke school mocht er iemand zijn of haar wensen voor een beter milieu komen uitleggen aan de micro. Jammer dat de geluidsinstallatie niet sterk genoeg was om over het hele gemeenteplein te weerklinken…

Wie liever niet meestapte kon op sommige scholen kiezen voor een andere educatieve milieuactiviteit binnen de schoolmuren. Het bos opruimen hoorde daar alleszins ook bij. De politiemensen van Het Houtsche verzorgden op een puike manier de begeleiding van de verschillende groepen.

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier