OCMW’s houden led-actie voor de Warmste Week

Op de foto v.l.n.r. OCMW-voorzitter Pascale Baert, Filip Vercruysse (Selexion Foto Vercruysse) en Frank Loosveldt (ecoFoundation). (Foto LVA)
Lieven Vancoillie

Vijf grote OCMW’s (Tielt, Brugge, Kortrijk, Veurne en Roeselare) doen mee aan De Warmste Week van radiozender StuBru (Music for Life 2017) met de actie LED’s save the planet. Er worden ledlampen weggegeven aan mensen in energienood.

Het aantal niet-financiële hulpvragen met betrekking tot budgetbegeleiding of budgetbeheer of vragen tot bemiddelingen met energieleveranciers zit in de lift. “Ondanks de hele lage werkloosheid in Tielt (3 procent) merken we, net als in de rest van Vlaanderen, een toename van mensen die in armoede leven”, stelt OCMW-voorzitter Pascale Baert. Een gevolg hiervan is een stijging van het aantal niet-betaalde energiefacturen.

De geschonken ledlampen zullen via het OCMW worden verdeeld over gezinnen die kampen met problemen om de energiefactuur te betalen. “En dat moet de eerste stap zijn in een degelijke informatie over hoe hun factuur naar beneden kan.”

Gratis ledlamp voor mensen in energienood

Er zijn verschillende manier om aan de actie deel te nemen. Ten eerste door ledlampen online (www.savetheplanet.be) aan te kopen. Per gekochte ledlamp (4,99 euro) schenk je één extra exemplaar aan het OCMW, die deze vervolgens aan mensen in energienood bezorgt. “De koper kan uiteraard ook beide ledlampen schenken.” Online ledlampen kunnen vanaf 15 november worden gekocht.

Ledlampen kunnen in Tielt ook in twee fysieke winkels worden gekocht: bij Selexion Foto Vercruysse (Kortrijkstraat) en in de Supra Bazar (Meulebeeksesteenweg). “De ledlampen kunnen daar gekocht worden tussen 9 en 24 december.”

LED’s save the planet is een project van ecoFoundation vzw en wordt logistiek ondersteund door Transform3, een platform voor klimaatneutrale economie. Projectpartners van de actie zijn de OCMW’s van Tielt, Brugge, Kortrijk, Veurne en Roeselare. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier