Natuurpunt Westkust maakt opening naar natuurgebied van de Suikersite in Veurne

Redactie KW

Zaterdagmorgen waren vrijwilligers van Natuurpunt Westkust bezig op het natuurgebied van de Suikersite met het snoeien en kappen van een aantal knotwilgen. Bedoeling is dat er op die plaats een nieuwe toegangsweg wordt aangelegd naar het natuurpark van 15 hectaren groot.

Natuurpunt Westkust zou in de toekomst zeer graag het beheer en het onderhoud van dit nieuw stuk ongerepte natuur in Veurne op zich nemen. Er komt nog een tweede toegang naar dit gebied ter hoogte van de rotonde op het einde van de Nijverheidsstraat. De rotonde zal daarvoor moeten verdwijnen.

Natuurpunt is een onafhankelijke vrijwilligersvereniging met meer dan 107.000 leden. Hun hoofddoel is het beschermen van de kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen.

De organisatie beheert meer dan 22.800 hectaren Vlaamse natuur in 500 verschillende natuurgebieden. De vrijwilligers nemen het initiatief: ze zorgen voor de aankoop, beheer, en openstelling van natuurgebieden. Daarbij kunnen ze rekenen op professionele ondersteuning.

Natuurpunt Westkust is actief in Alveringem, De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne. Een team van gedreven vrijwilligers maakt daar werk van meer en betere natuur. Wil u graag meewerken? Alle info op: http://www.natuurpuntwestkust.be

(JTY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier