Natuurdomein Vlaspark in Kuurne feestelijk geopend

© BRU
Redactie KW

Onder massale belangstelling is woensdag in de vooravond het natuurdomein Vlaspark te Kuurne geopend.

Naast heel wat groen is op het natuurdomein – dat zo’n 30 ha omvat – eveneens plaats voorbehouden voor een speeltuin, een blote voeten wandelpad, diverse mogelijkheden tot picknicken en een enorme oase aan rust. Tijdens de tweedaagse opening voorziet de gemeente Kuurne een goedgevulde affiche met activiteiten zoals een heuse drijf-in cinema, een vlaspicknick, een vaartocht in een kano op de Heulebeek, vlaswandelingen en vooral heel veel natuurplezier.

Natuurdomein Vlaspark in Kuurne feestelijk geopend
© BRU

De aanleg van het Vlaspark ging van start in de maand april waarbij werd gestart met de aanleg van paden en zitbanken op het terrein. In totaal werd 488 lopende meter of 731 m² pad aangelegd. Op het terrein werden eveneens zes kleurrijke picknicktafels en vier banken ingepland, ontworpen door Philippe Allaeys voor de Leievallei. De grootste ervan is zelfs maar liefst 14 meter lang.

Natuurdomein Vlaspark in Kuurne feestelijk geopend
© BRU

Aan de achterzijde van de tuin van de pastorij werd een Vlasbos en een unieke speeltuin gerealiseerd. Deze is opgebouwd uit een hobbithuisje, een vlaskar, een vlasparcours, een heuvelglijbaan, een bosspel, een klimcombinatie en mini moestuinen. Het ontwerp van de speeltuin kwam tot stand in samenwerking met de kindergemeenteraad. Een leuk detail is alvast dat sommige speelelementen vervaardigd werden met het hout dat gekapt werd op andere plekken in Kuurne.

De film Grease die op woensdagavond werd vertoont in het Vlaspark kon alvast op heel wat belangstelling rekenen. 1400 personen woonden de voorstelling bij.

Natuurdomein Vlaspark in Kuurne feestelijk geopend
© BRU

(BRU/foto BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier