Natuur.koepel en Drukta werken samen voor zo klimaatneutraal mogelijke verzending

05/01/18 om 18:07 - Bijgewerkt om 18:06

Vanaf dit jaar werken Natuur.koepel en Drukta samen om de verdeling van het tijdschrift Klimop zo klimaatneutraal te laten gebeuren.

Natuur.koepel en Drukta werken samen voor zo klimaatneutraal mogelijke verzending

"Dankzij een uitgebreide werking en twee succesvolle zomercampagnes is het ledenaantal van Natuur.koepel Zuid-West-Vlaanderen de afgelopen jaren spectaculair gestegen", aldus Kristina Naeyaert, voorzitter van Natuur.koepel, de koepelorganisatie van de lokale afdelingen en thematische werkgroepen van Natuurpunt, Velt en JNM in Zuid-West-Vlaanderen.

Mensen appreciëren duidelijk het vele werk dat de vrijwilligers dagelijks doen om meer en betere natuur in de regio te krijgen want ondertussen zijn al meer dan 5.700 gezinnen lid van Natuur.koepel.

"Leden van Natuur.koepel vzw krijgen naast de nationale tijdschriften ook vier keer per jaar het regionaal tijdschrift Klimop in de bus. Klimop loodst de lezer binnen in de wereld van natuurbescherming, biodiversiteit en beleidsdossiers op lokaal en regionaal niveau. Naast de leden krijgen ook alle politici uit de streek dit natuurblad, want het is belangrijk dat ook politici weten wat er leeft bij natuurminnende Zuid-West-Vlamingen."

"We dachten al langer aan een andere aanpak voor verzending"

Klimop wordt al bijna 30 jaar door vrijwilligers gemaakt. Ook voor de verzending van het tijdschrift wordt een beroep gedaan op vrijwilligers. De druk gebeurt al jaren door Drukta uit Kortrijk, dat in 2009 nog de Klimop.award ontving van Natuur.koepel voor haar milieuvriendelijk drukproces. Drukta en Natuur.koepel gaan nu nog nauwer samenwerken voor de verzending.

Drukta zal vanaf nu voor elke verzending ruimte beschikbaar stellen in de drukkerij zodat vrijwilligers ter plaatse Klimop kunnen klaarmaken voor verzending. Adresetiketten worden ter plaatse gekleefd en ook de voorsortering voor de post gebeurt ter plaatse. "Hierdoor sparen zowel Natuur.koepel als Drukta verschillende transporten en heel wat verpakkingskarton uit", aldus Renaat Desiere van Drukta. "We dachten al langer aan een andere aanpak voor verzending", zegt Hans Vermeersch, coördinator van Natuur.koepel.

"Het verzenden van Klimop is een moment waarop heel wat vrijwilligers samenkomen en dat wilden we graag behouden. Met het aanbod van Drukta kunnen we de verzending samen met vrijwilligers blijven doen, maar dragen we toch verder ons steentje bij aan het klimaat."

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!