Meer bloemen voor bijen op de West-Vlaamse Plantendag in Kortrijk

Redactie KW

De Vlaamse Overheid, de provincie West-Vlaanderen, stad Kortrijk, PTI Kortrijk en de West-Vlaamse bijenverenigingen organiseren op zaterdag 24 maart de zesde West-Vlaamse Plantendag. De honingbij staat daarbij centraal.

De Plantendag wordt elk jaar in een andere tuinbouwschool georganiseerd. Met de slogan ‘meer bloemen voor bijen’ tonen meer dan veertig organisaties, plantenkwekers, overheden en natuurverenigingen hoe we kunnen werken aan een bijenvriendelijke omgeving.

“We willen het publiek sensibiliseren voor de leefomgeving van bij en mens,” aldus Bart Vandepoele van ‘Week van de bij’. “Daarom stellen we de honingbij bewust in een positief daglicht.”

Bijen zijn volgens alle partners heel belangrijk. “Als er geen bijen zijn, is er geen bestuiving, zullen er minder planten zijn en dit betekent ook minder eten voor de mens“, legt Herman Steenhaut van PTI Kortrijk uit. Bij PTI Kortrijk kunnen leerlingen die daar interesse voor hebben, een opleiding tot imker volgen.

Mooiste bijenhotel

Voor de zesde leerjaren werd er een wedstrijd uitgeschreven om het mooiste bijenhotel te maken en te versieren. Deze bijenhotels zullen te zien zijn op de plantendag. Op de Plantendag zullen bloemenzaadjes en bloemenstruikjes uitgedeeld worden. Wie de bijen thuis snel verder wil helpen kan er ook meteen bijvriendelijke planten aanschaffen.

(EDB-Foto EDB)

Plantendag op zaterdag 24 maart van 10 tot 17 uur in PTI Tuinbouwschool, Condédreef 10, Kortrijk. Gratis toegang.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier