Kunstenaars tonen hun werken in privétuinen

Organisator Luc Michils, schepenen Jan Morbee en Anthony Wittesaele en de kunstenaars Martine Bossuyt en Igor Lannoye stelden 'Tentuinstelling' voor. © DM
Redactie KW

Van 14 tot 25 mei loopt in Knokke-Heist ‘Tentuinstelling’. Maar liefst 48 kunstenaars zijn geselecteerd om hun werken aan het publiek te tonen in 14 privétuinen.

Schepen van Cultuur Jan Morbee is zeer verheugd met het feit dat Knokke-Heist opnieuw ‘Tentuinstelling’ mag ontvangen. “Dit prachtige initiatief dat sterk beeldend werk weet te integreren in de pareltjes van tuinen, is en blijft een ijzersterk concept. Elke editie lokt duizenden liefhebbers. ‘Tentuinstelling’ toont ook wat Knokke-Huist mooi en uniek maakt.

“Veertien tuineigenaars stellen hun tuin ter beschikking, waardoor onze 400 tentoongestelde werken in een natuurlijk kader kunnen worden getoond”, vertelt iniatitiefnemer Luc Michils. “Hierdoor verlagen we niet enkel de drempel tussen publiek en kunst. We nemen de drempel weg.”

Voor deze editie wordt samengewerkt met vier verenigingen: Lions Club Damme Zwin, Kiwanis, Fifty-one en Marnixring. “Er zijn heel wat nieuwe locaties bijgekomen en er is een totaal nieuwe, boeiende fietsroute uitgestippeld. De spontane medewerking met de Stichting Luc Peire draagt ook bij tot de kwaliteit van het aanbod. Uiteraard blijft het onze bedoeling om met deze organisatie diverse vzw’s in de regio en daarbuiten financieel te steunen.”

Alle info op www.tentuinstelling.be

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier